Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ UVIJEK LETE

Zagrepčani, nema straha: MiG opet probio zvučni zid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva probio je zvučni zid oko 15 sati, što je izazvalo snažnu detonaciju koja je zabrinula Zagrepčane. Iz MORH-a najavljuju slične aktivnosti do kraja tjedna.

Detonacija koju su čuli Zagrepčani oko 15 sati rezultat je probijanja zvučnog zida MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEODGODIVI PROBNI LETOVI I danas bi moglo biti detonacija: MORH objavio nad kojim područjem bi avioni mogli probiti zvučni zid Slika nije dostupna REDOVNE AKTIVNOSTI Snažna detonacija uznemirila Zagrepčane, doznajemo o čemu se radi

Bude li sve po planu takvih detonacija bit će još do kraja ovog tjedna. 

Naime, Ministarstvo obrane najavilo je da će, u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 će tijekom ovog tjedna, od ponedjeljka 3. do petka 7. travnja 2017., u vremenu od 9:00 do 16:00 sati, provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

"Letovi će se provoditi na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera", najavljuju u MORH-u.

Također, posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. ZB HRZ i PZO provodit će tijekom ponedjeljka i utorka, od 20 do 23 sata planirane letačke aktivnosti na području Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

"Riječ je planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi na odobrenim rutama, pilotažnim zonama i visinama te sukladno odobrenom planu letenja. Zbog specifičnosti letačkih aktivnosti koje se provode isključivo noću, postoji mogućnost pojačane buke u navedenom području", stoji u priopćenju MORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene