Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan nemar

Pogledajte što je osvanulo na Prizemljenom suncu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Zagrepčana i ne zna da u svom gradu imaju model Sunčevog sustava, a kako ga se tretira dokaz je i ova fotografija.

'Zagrebački Sunčev sustav' je umjetnička instalacija koju je 2004. godine izradio umjetnik Davor Preis. Riječ je o metalnom modelu Sunčeva sustava kojem je središte skulptura 'Prizemljeno sunce' Ivana Kožarića, smještena u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Upravo na toj skulpturi ovih je dana osvanuo natpis 'Pozor! Ovo nije glomazni otpad!' nakon što su je građani doslovce zatrpali istim. 

Pročitajte i ovo Gargojl Eskalirao sukob Osveta zbog građevinske dozvole: Izradio skulpturu vijećnika s isplaženim jezikom i postavio je na krov Fotografija čitatelja Popravni dom na Trnju "Mislili smo da smo vidjeli mrtvo tijelo nekog djeteta": Štos i fora ili bolesna šala?

>> Pogledajte spektakularan udar kometa u Sunce

>> Pogledajte kako je Sunce 'usisalo' netom otkriveni komet

Inače, u umjetničkoj instalaciji 'Zagrebački sunčev sustav' udaljenost i veličina planeta određene su razmjerno veličini Kožarićeva sunca, a planeti se nalaze na sljedećim lokacijama u Zagrebu - Merkur u Margaretskoj 3, Venera na Trgu bana Josipa Jelačića 3, Zemlja u Varšavskoj 9, Mars u Tkalčićevoj 21, Jupiter u Voćarskoj 71, Saturn u Račićevoj 1, Uran u Sigetu 9, Neptun u Kozari putu te Pluton, iako više nema status planeta, u Aleji  Bologne kod podvožnjaka.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene