Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebačko jezero Savica očišćeno u sklopu projekta Zeleni pojas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Ininog projekta Zeleni pojas u subotu, 15. listopada, održana je ekološko-edukativna akcija sanacije ornitološkog staništa Savica na zagrebačkoj Peščenici u organizaciji ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Pešćenica i pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, održivi razvoj i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Tom prilikom prisutne je pozdravila i gđa. Angelika Brnada, direktorica Ininog Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, te naglasila Ininu predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša i prirode.

Pročitajte i ovo PR Zeleni pojas Zazeleni svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas! Slika nije dostupna čiste mulj Počelo uređenje parka Maksimir: Pogledajte što je izronilo nakon isušivanja jezera

''INA je tijekom godina sudjelovala u brojnim projektima i inicijativama usmjerenima na zaštitu okoliša i prirode, a kao dio tih nastojanja prije dvije godine smo pokrenuli naš projekt Zeleni pojas u sklopu kojeg podržavamo civilne organizacije i edukativne ustanove u provođenju ekoloških projekata. Osim što kroz Zeleni pojas osiguravamo financijsku podršku za odabrane projekte, INA Klub volontera također pruža svoju nesebičnu podršku, kao što je slučaj i danas'', izjavila je gđa Brnada.

Akcija je uključivala čišćenje otpada iz jezera Savica koje su uspješno izvršili ronioci kluba AdriatiCro, kao i okoliša koje okružuje jezero, a u čemu je pomogao INA Klub volontera. Za vrijeme trajanja akcije svi posjetitelji su imali priliku saznati više o važnosti zaštite okoliša i prirode na informativnom pultu, kao i mogućnost da pogledaju i probaju dijelove ronilačke opreme.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene