Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtopliji dan

Zagrebački ZOO: Zbog nesnosnih vrućina potukli se nojevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nervozni zbog vrućine, australski nojevi gotovo su se potukli u zagrebačkom zoološkom vrtu. Na paklenu vrućinu po ručak izašli su i morski lavovi pa opet u bazen po hladno osvježenje.

No, za desert su najbolje hladne lubenice. Čimpanzama je to velika pomoć na zagrebačkih 35 stupnjeva. Upravo su lubenice posljednjih dana hit voće. 'Lubenica se kupuje najviše. To je najbolje za rashladiti se. Slatka je i zdrava', rekla nam je prodavačica marina Beljan.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Osim u termometru, radila je živa i na tlakomjerima. Liječnici savjetuju oprez u prehrani. 'Ne jesti jako zašećerenu hranu, ne piti gazirano i ne alkohol. Treba jesti voće i to voće koje sadrži puno vode', ističe dr. Ileana Lučić Renaud.

U vodi s Onofrijeve česme spas nalaze turisti. Unatoč ljetnoj žegi, Stradun je pun. Od vrućeg se vjetra, bježalo se i u Drnišu. Na sunce se, između 10 i 17 sati, ne izlazi osim baš ako se mora. I Šešir glavu čuva. Kninskih 38 stupnjeva, danas je najviša temperatura u Hrvatskoj. Osvježavalo se sladoledom i tražio hlad.

Živnuti bi mogli svi već u ponedjeljak s prvim ljetnim pljuskom, a onda ponovno paklene vrućine. Idemo do 40 stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene