Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 posto nije predalo dokumentaciju

Zagrebački vrtići: Idući tjedan stižu uplatnice prema dohodovnom cenzusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeći tjedan roditelji zagrebačke vrtićke djece dobit će uplatnice za vrtić i to s iznosima prema dohodovnom cenzusu.

Roditelji će uz uplatnicu dobiti i pismo gradonačelnika Milana Bandića u kojem će im objasniti svoju viziju socijalne osjetljivosti.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog"

'U ovokrizno recesijsko vrijeme doista je red da svi podijelimo teret krize prema svojim mogućnostima. Iznosi na uplatnicama bit će sukladni javnim potrebama u predškolskom odgoju a iznosit će od nula do 2.000 kuna', kazala je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičević Vukičević.

Ali na uplatnici neće pisati račun već akontacija.

'Da upozorim roditelje - prihvaćajući plaćanje akontacijskih rata zapravo pristaju na to da im netko obračuna na više ili niže kasnije', kazala je Morana Paliković Gruden, HNS-ova zastupnica u Gradskoj skupštini. 

Skupština novi cjenik vrtića nije izglasala. Akontacijama gradonačelnik, kažu, pokušava kupiti vrijeme. No, Bandićeva 'kuhinja' ne miriše na dobro roditeljima vrtićke djece.

'Mnogi od njih su promijenili prebivalište. Tako se primjerice bračni drug prijavio kod majke pa se ne računa u člana obitelji', kazala je Davorka Malenica Makarović iz udruge Roda.

Pisma i uplatnice s novim cijenama danas su otišli u tisak. Gradonačelnik Bandić je izračunao - od 100 djece njih 26 će u vrtić potpuno besplatno, a 2.000 kuna plaćat će svega 500-tinjak roditelja. I ostali gradovi vrtiće naplaćuju prema dohotku. Hoće li dosad najjeftiniji Zagreb postati i najskuplji?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene