Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo rješenje

Dio zagrebačkih ugostitelja u strahu nakon poteza Grada: "Raditi bez terase je kao da imate auto bez guma"

Aktualno Galerija Ugostitelji ostaju bez terasa - 5 Ugostitelji ostaju bez terasa - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji ostaju bez terasa - 4 Ugostitelji ostaju bez terasa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji ostaju bez terasa - 3 Ugostitelji ostaju bez terasa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ugostitelji ostaju bez terasa - 2 Galerija 1/4 >>
Zagrebački ugostitelji svoje terase, za koje su uredno dobili dozvole, sada moraju ukloniti. Naime, gradske vlasti tvrde da zbog terasa nema dovoljno prostora za prolaz vatrogasnih vozila.

Ispijanje kave na zagrebačkoj špici moglo bi se promijeniti jer Grad Zagreb od dijela ugostitelja traži uklanjanje terasa.

"Kud ću ja sad? Kao podstanar: napraviš ugovor, platiš stan, a onda se sutra moraš iseliti", rekao je ugostitelj Siniša Matijević.

Rješenje koje je stiglo nizu ugostitelja kaže da terase ne udovoljavaju Pravilniku o uvjetima za vatrogasni pristup. Međutim, Matijević tvrdi da je njegova terasa nije mijenjala od trenutka kada je dobio dozvolu.

"Ista je u milimetar kao i tada. Osiguran je prolaz od tri metra za vatrogasna vozila. Ne daj Bože da dođe do nekog požara, to je sve montažno i može se pomaknuti", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTI CILJEVI Zviždačica Maja Đerek postaje prva savjetnica za imovinu u splitskoj gradskoj upravi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLIKA OBIŠLA SVIJET Dječak koji je sam prešao 1000 kilometara u bijegu od rata: "Jako sam se bojao. Želio sam plakati jer sam prvi put bio bez mame"

U sličnoj situaciji je i ugostitelj Marin Medak.

"Od 2003. do danas smo imali situaciju da je sve bilo uredno. 2003. je donesen pravilnik na koji se oni pozivaju. Mi to shvaćamo isključivo kao da je to krivo tumačenje pravilnika. Ništa više", rekao je.

Ugostitelji tvrde da to vodi zatvaranju posla

Grad Zagreb se u rješenju poziva na Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno na Ravnateljstvo civilne zaštite. O čemu je točno riječ, novinarka Dnevnika Nove TV Petra Buljan upitala je Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Zagreb. Na te upite odgovor nije stigao.

Terase bi trebale maknuti iz sedam ulica u centru Zagreba i nizu objekata. Iz udruge koja okuplja zagrebačke ugostitelje kažu da ne stoje na putu sigurnosti.

"Ja vjerujem da vatrogasna vozila moraju prolaziti svugdje u svijetu pa tako i u Zagrebu. Svugdje, i u razgovoru s vatrogascima i sa stručnjacima, laka oprema kao što su stolovi i stolice nisu nikakva zapreka", rekla je predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot.

Pročitajte i ovo Provjereno: Usporedba obnove Češke i Hrvatske Istražila ekipa provjerenog Obnova nakon potresa kod nas i dalje stoji, Česi obnovili većinu kuća devet mjeseci nakon tornada: "Nisam imao nikakvih problema..."

Pročitajte i ovo Tunel Učka - 4 VELIKI ZAHVAT Probijeno 1,2 km druge cijevi tunela Učka, pogledajte kako izgleda gradilište. Ministar Butković otkrio daljnje poteze

Posao bez terase za ugostitelje je prilična zapreka.

"Raditi bez terase je jednako kao i da imate auto bez guma. S te strane nemoguće je raditi bez terase, to ide isključivo i samo u smjeru zatvaranja tog objekta", rekao je Medak.

Ugostitelji se nadaju da će se sljedeći tjedan naći na sastanku s gradskim vlastima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene