Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neto plaća do 17.000 kuna

Svi žele biti direktori u ZG Holdingu: Za 21 mjesto se prijavilo čak 737 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jedno mjesto direktora - u prosjeku 35 životopisa! Na najprivlačnija i najodgovornija radna mjesta u zagrebačkom Holdingu veća je navala nego svojedobno na funkciju saborskog zastupnika. Čak 737 kandidata želi upravljati 21. gradskom tvrtkom.

Za jednu direktorsku fotelju u prosjeku je zainteresirano čak 35 kandidata. Zagrebački Holding zatrpali su prijavama. Za vodeće mjesto u 21 gradskoj tvrtki i trgovačkom društvu natječe se 737 osoba.'Jasno je da je ljudima Holding kao najveća kompanija u Zagrebu vrlo atraktivno radno mjesto', kazala je Senka Knežević iz zagrebačkog Holdinga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Tko predlaže kandidate na parlamentarnim izborima? Slika nije dostupna Opasan duo Kako je to moguće? Lažirali plaću i oštetili banku za gotovo 8 milijuna kuna

Mjesto primamljivo, ali i uvjetovano određenim sposobnostima. Na natječaju se tražila visoka stručna sprema. No, mogle su se prijaviti i osobe s višom.
Uz to, to su tri godine iskustva na rukovodećim mjestima, spremnost u preuzimanju odgovornosti, komunikativnost, timski rad, kao i rad na računalu, poznavanje jednog stranog jezika, te da nisu kažnjavani.

>> Bandić o direktorima u Holdingu: Svi moraju preskočiti 208 cm

Da su čelna direktorska mjesta jedna od poželjnijih i ne čudi. Zna se da su im neto plaće i do 17.000 kuna, a s njima stiže i veća odgovornost.Budu li poslovali loše, bit će razriješeni i prije nego mandat od četiri godine privedu kraju. Uz to, vodstvo Holdinga, nije ih dužno ostaviti u sustavu.'Ugovori direktora podružnica se izjednačavaju s menadžerskim ugovorima', kazala je Knežević te dodala da će, ukoliko bude pogrešaka, uslijediti otkaz.

Konkretne rezultate ne priželjkuju samo u gradskoj mega tvrtki, koja je zbog dugova
u problemima. 'Jednostavno nema vremena ni sekunde, ni za jedan krivi potez. Nadamo se da će biti razuma i pameti, da će se odabrati najkvalitetniji kadar od svih tih ponuda te da neće biti po stranačkoj pripadnosti', kazao je Darko Kleinberger iz koalicije Sindikata zagrebačkog Holdinga.

Isto jamči i sam gradonačelnik, koji je nedavno najavio otpuštanja viška 'podobnih'. Odgovorno vam tvrdim da svi oni koji su došli na 'halo', a nisu trebali tamo doći – dobit će svi nogu', kazao je Bandić.

No, istodobno s Bandićevom najavom, Holding kadrovira. Odluku kojom je, u međuvremenu, zaposlio nekoliko novih pomoćnika šef Uprave, doznajemo, opravdava pravom na odabir tima s kojim će raditi. A gdje će među budućim direktorima biti najveća navala, znat će se za nekoliko dana kad se obrade sve kandidature.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene