Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaj

Zagrebačka županija daje 1,2 milijuna kuna poticaja za obnovljive izvore u kućanstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka županija u ovoj je godini osigurala 1,2 milijuna kuna za sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 80 kućanstava na području županije.

Na temelju natječaja objavljenog u svibnju ove godine, dio sredstava dodijeljen je za 59 kućanstava, pa je Županija ponovno raspisala javni natječaj za dodjelu preostalih sredstava za još 21 kućanstvo, priopćeno je danas iz Zagrebačke županije.

Pročitajte i ovo Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao" Slika nije dostupna Nepošteni natječaji? Jakovina: Nije bilo pogodovanja na natječajima za EU poticaje poljoprivrednicima

Natječaj je otvoren do 30. rujna 2014. godine.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode i kolektorski sustavi na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, pelete i pirolitički kotlovi).

Podnositelj prijave može biti isključivo vlasnik ili skupina suvlasnika jednog kućanstva koji imaju prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije.

Troškove opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 40 posto troškova, odnosno najviše 12.000 kuna po korisniku, ukupno 960.000 kuna, a Zagrebačka županija 10 posto, najviše 3.000 kn po korisniku, ukupno 240.000 kuna.

Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 15.000 kuna. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona, navode iz Zagrebačke županije.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i potrebni obrasci nalaze se na službenoj stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske www.regea.org .

Odgovori na dodatna pitanja mogu se dobiti na brojevima telefona 01/6009-476 i 0800 820 821 ili na e-mail uog@zagrebackazupanija.hr i natjecajOIE@regea.org. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene