Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se rebalans

Zagrebačka skupština opet odbila Bandićeve skuplje vrtiće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon već uobičajeno burne rasprave gradski su zastupnici danas većinom glasova ponovno odbili gradonačelnikov prijedlog odluke o novom načinu naplate vrtića.

Prihvaćen je zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za iduću sjednicu u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Također je prihvaćen i zaključak da se od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa traži da provede nadzor nad provedbom odluke o cijeni dječjih vrtića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što dostupniji svima Gradonačelnik Tomašević otkrio hoće li u Zagrebu rasti cijene vrtića Slika nije dostupna Vrtići u Zagrebu Što učiniti ako vam na adresu dođe uplatnica s višom cijenom vrtića?

Prilikom glasovanja o zaključcima zastupnici HDZ-a izašli su iz vijećnice, Skupština je danas ponovno više sati razmatrala gradonačelnikovu odluku o cijenama vrtića, koju je gradonačelnik Bandić uputio na ponovno izglasavanje zbog, kako je objasnio, potrebe da se ta odluka uskladi s važećim gradskim proračunom.

U ime Kluba zastupnika SDP-a Mirando Mrsić rekao je kako poskupljenja vrtića ne može i neće biti bez skupštinske odluke te je pozvao gradonačelnika Bandića da se ponaša legalistički te da poštuje odluku skupštine po kojoj cijene u vrtićima ostaju iste - 400 i 200 kuna i mišljenja triju ministarstva da je takva odluka skupštine zakonita.

'Sve ovo mi izgleda kao velika nogometna utakmica - sudac je odsvirao završetak, igre više nema, registriran je određeni rezultat, a to što postoji ideja da treba igrati uzvrat ili mijenjati sastav za rezulat je nevažno. Izvolite primjeniti zakon, u ovom slučaju odluku skupštine', slikovito se izrazio o cijelom slučaju u ime Nezavisne liste Josip Kregar. Nakon višesatne rasprave o cijenama vrtića, skupština će nastaviti rad raspravom o organizaciji i načinu naplate parkiranja, o čemu su, kako je ranije najavljeno, Gradska skupština i gradonačelnik postigli dogovor. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene