Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ REVOLTA

Zagrebačka nastavnica svim učenicima, njih oko 200, zaključila - petice: "Ne možemo reći da odobravamo, ali..."

Učenici u školskim klupama
Učenici u školskim klupama Foto: DNEVNIK.hr
Nevjerojatan slučaj zabilježen je u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi: svim učenicima viših razreda, bez obzira na ranije ocjene, zaključene su petice iz jednog predmeta. Evo što kažu u sindikatu i ravnateljstvu škole.

Svih dvjestotinjak učenika i učenica od petog do osmog razreda Osnovne škole Borovje dobilo je svjedodžbe sa zaključenim peticama iz prirode odnosno biologije, bez obzira na prethodne ocjene. Nastavnica je zaključivala petice i onima koji su imali samo jedinice i učenicima koji su imali dvojke i trojke.

"Ne možemo reći da odobravamo, ali svakako razumijemo postupak učiteljice. Ne mogu i ne želim govoriti u njeno ime, ali svakako razumijem ovaj izraz nezadovoljstva i razočaranja u sustav vrednovanja. Jer to znači da nakon čitave školske godine, sve ono praćenje, provjeravanje, ocjenjivanje, nema nikakvoga smisla ako svi oni na kraju moraju imati zaključnu ocjenu odličan", poručila je Branka Štefok Boradžija, ravnateljica Osnovne škole Borovje.

Na pitanje može li se nekoliko tjedana nakon kraja školske godine išta učiniti po tom pitanju, ravnateljica Štefok Boradžija odgovara: "Ne. Svjedodžbe su izdane, naši osmaši su upisani u svoje srednje škole i gimnazije, tako da je postupak za ovu školsku godinu završen."

Predsjednik Sindikata Preporod poručuje: "Kad bi se mene pitalo, ona bi bila osoba godine, a vrlo joj se lako može dogoditi opomena, kazna… Jer ako vi imate situaciju da vama 90 posto učenika ima odličnu ocjenu, a ovdje je samo 100 posto u pitanju. Nije to velika razlika. Ovih 100 posto, to je poruka, ovih 90, 80 ili 70 je užas. Ali učestali užas u našim školama", izjavio je sindikalni čelnik Željko Stipić za RTL-ovu Potragu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLANA INSPEKCIJA Fuchs: "Roditelji svojim pritiscima na učitelje rade medvjeđu uslugu djeci"

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 VAŽAN PODSJETNIK Kraj školske godine opet kuca na vrata: ''Koja je cijena petice?''

Nekadašnja ministrica Blaženka Divjak zaključila je kako je nastavnica biologije "to napravila kao gestu", ali i ustvrdila da gesta ne smije škoditi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene