Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zemlja za zemlju

Zagrebačka nadbiskupija spremna je odreći se Svetica, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za potrebe nogometnog kampa na Sveticama, zagrebačka se nadbiskupija spremna odreći zemlje, ali pod uvjetom da im grad osigura zemljišta za tri crkve.

Zagrebačka nadbiskupija reagirala je u petak na tvrdnje da o njoj ovisi izgradnja sportskih objekata na Sveticama priopćenjem u kojem ističe da Grad Zagreb o tome s Nadbiskupijom nije razgovarao, kao i da je spremna odreći se prava na povrat imovine na Sveticama pod uvjetom da joj Grad u zamjenu osigura zemljišta za izgradnju crkava u Jelkovcu, Španskom i na Kajzerici.

Pročitajte i ovo Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici Slika nije dostupna PROJEKT NIJE UPITAN Od kampa na Sveticama još uvijek ništa, Bandić nudi nova obećanja

Zagrebačka je nadbiskupija tijekom povijesti s posebnom osjetljivošću podupirala, a to čini i danas te će činiti i ubuduće, razne djelatnosti koje su bile na korist građana Zagreba, pa i spomenutog projekta, ističe se u priopćenju Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu.

"Stoga nam je žao da do sada o cijelome projektu na Sveticama Grad Zagreb nije razgovarao sa Zagrebačkom nadbiskupijom, nego se sada na neprimjeren način Nadbiskupiju nastoji uvući u taj proces, prozivajući je kao krivca, premda je Grad Zagreb već duže vrijeme bio dobro upoznat s imovinsko-pravnim odnosima glede toga pitanja", ističe Nadbiskupski duhovni stol.

Zagrebačka nadbiskupija spremna je odreći se prava na povrat oduzete imovine na Sveticama, pod uvjetom da Zagreb, poštujući zakonske propise, u zamjenu za to zemljište osigura zemljišta za izgradnju crkve u Jelkovcu, crkve u Španskom, te crkve na Kajzerici.

Šuker: Ako ne na Sveticama, kamp ćemo napraviti drugdje

S problemima oko zemljišta za nove crkve u tim gradskim naseljima upoznati su mjerodavni u Gradskoj upravi, ističe Zagrebačka nadbiskupija te ističe kako to ne traži radi profita, nego potreba građana i vjernika, kako bi se tamošnji vjernici, koji sada nemaju svoga prostora, mogli okupljati na liturgijska slavlja, a župne zajednice mogle djelovati na dobro vjernika i cjelokupne društvene zajednice.

Čim nam iz Grada bude dostavljeno pisano jamstvo kojim se vjernicima i građanima tih naselja osiguravaju zemljišta za crkve, Zagrebačka nadbiskupija će dostaviti traženo očitovanje Gradu Zagrebu, ističe se u priopćenju.

Bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek u srijedu je na konferenciji za novinare izjavila da će još jednom pokušati postići dogovor sa Zagrebačkom nadbiskupijom o izgradnji sportskog kampa na Sveticama.

Dodala je da su Gradska uprava i nadležni gradski uredi ispunili sve uvjete za potpisivanje ugovora s Hrvatskim nogometnim savezom, no od Zagrebačke nadbiskupije još nisu dobili suglasnost za izdavanje građevinske dozvole. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene