Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli aktualnim satom

Zagrebačka Gradska skupština zasjeda nakon gotovo dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualnim satom počela je u četvrtak sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a gradski zastupnici pokazali su velik interes za postavljanje pitanja, posebice vezanih uz Zagrebački holding, budući da sjednice nije bilo gotovo dva mjeseca.

Dominik Etlinger (SDP) upitao je zašto su lani na Badnjak direktorima podružnica Holdinga poslani novi ugovori s otpremninama iako je rečeno da više nema "zlatnih padobrana" i to u vrijeme dok traje natječaj za novu Upravu Holdinga.

Pročitajte i ovo Zagreb opet smrdi - 4 Gledaju kako isparava Smrad je toliko jak da djeca u školi i vrtiću ne izlaze van: "Curi vam nos, suze oči, jednostavno vas tjera na povraćanje" Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi

Privremena upraviteljica Holdinga Daniela Franić rekla je kako je riječ o ugovorima na neodređeno vrijeme koje su ponudili voditeljima podružnica te ih tako izjednačili s drugim zaposlenicima.

Nezadovoljan takvim odgovorom Etlinger je upitao zašto radnike dijeli na one prvog, drugog i trećeg reda. "Za ove 'prvog reda' ste se pobrinuli, a što je s radnicima iz agencija koji nisu kreditno sposobni niti imaju drugih prava? Brinete se za one koji si u uredu uređuju zlatne wc-e. Pobrinite se za radnike, a ne samo za direktore", proučio je Etlinger.

Grad Zagreb se pridružuje ustavnoj tužbi protiv države

Dan Špicer (SDP) upitao je zašto se u ZET-u ne raspitaju o nabavci novih info displeja na solarni pogon kako bi se postavili na svih 2500 stajališta, umjesto na 150 kako se planira iako je prije nekoliko godina u tu svrhu bilo namijenjeno 10 milijuna eura. Dosad su info displeji postavljeni na 139 stajališta, pa zašto se ne razmisli o financiranju iz EU fondova, upitao je.

Taj prijedlog zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek je ocijenila konstruktivnim te obećala da će o tome razmisliti.

Damir Godec (SDP) upitao je kad će svi građani u Zagrebu imati pitku vodu i postoje li projekti za to. Švaljek je također naglasila da priključak na vodoopskrbnu mrežu trebaju imati svi, a da se "trenutno do određenih etničkih skupina pitka voda dovozi cisternama i Grad Zagreb financira dovoz". No, budući da je u Zagrebu 98 posto građana priključeno na pitku vodu, a svega dva posto ne - u Brezovici, Gornjoj Dubravi, Sesvetama i Vrapču, pa je pitanje da li će se to moći financirati iz EU fondova kao što je to planirano ili će to ostati na Gradu.

Budući da je u današnji dnevni red uključen prijedlog o isticanju kandidature Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture 2020., Zvone Brumnić (SDP) podsjetio je na otvaranje istraga oko šatora na Trgu bana Jelačića i Bundek festa te ustvrdio da su godinama tražili tranasparentnost iako to "nije palo na plodno tlo", a pokazalo se i da su u istražne radnje umješani i pojednici koji vode ustavnove u kulturi.

"Tko danas nadzire taj resor i kako se koriste proračunska sredstava?", upitao je.

Švaljek je odgovorila da Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport vodi zamjenik pročelnika Dinko Vukelić te postupa u maniri dobrog gospodara upravljajući prilično "kompleksnim sektorom" te izvijestila da je u tijeku izrada zagrebačke kulturne strategije.

Tomislav Stojak (HNS) upitao je što se događa sa, uz proračun, najvažnijim gradskim dokumentom izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba, a odgovoreno mu je da se s time kasni zbog velikog broja primjedbi, i to više od šest tisuća.

Stojak je pak ustvrdio kako je netko u Gradskoj upravi neefikasan i krši zakon jer će, kao se čini, biti probijen rok od šest mjeseci.

Aktualac je zbog velikog interesa produljen, a u drugom dijelu aktivniji su s pitanjima bili zastupnici HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene