Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metropola ljeti

Ostali ste u Zagrebu? Ne očajavajte, nudi vam se bogati sadržaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb definitivno više neće biti usputna stanica strancima koji su u glavni grad Hrvatske stigli avionom, i prvim vlakom ili autobusom kreću u južnije krajeve Lijepe naše.

Više neće biti mučno ni Zagrepčanima koji su se vratili s godišnjeg odmora i čeka ih još dobar dio ljeta u metropoli. Ni oni koji cijelo ljeto ostaju u Zagrebu više neće biti središnja tema viceva svojih prijatelja koji se brčkaju u moru.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

A razlog tome je itekako bogata ponuda sadržaja tijekom cijelog ljeta u Zagrebu. Nakon brojnih kritika koje se godinama čuju o 'pustinji' koja ljetnih mjesecima zavlada glavnim gradom, kao da su ove godine tome na kraj odlučili stati svi oni koji imaju utjecaj na razno razna zbivanja.

Jedna od omiljenih ljetnih destinacija Zagrepčana i posjetitelja je Ljeto na Štrosu. Radi se manifestaciji koja se odvija od 1. lipnja do 2. rujna. U puna tri mjeseca posjetiteljima se nude besplatni etno, jazz, soul i rock koncerti. U te dane na Strossmayerovom šetalištu smještena je i likovna kolonija, a posebno je zanimljiv tradicionalni doček pola godine uz vatromet. 

Idealan bijeg od vrućina i večeri brojni posjetitelji mogu potražiti na Gornjem gradu, gdje od od 2. srpnja ponovno s radom krenulo Ljetno kino Gradec. Njegova vrata bit će otvorena sve do 2 rujna.

Filmoljupci će doći na svoje i na Bundeku, gdje u sklopu događaja Ljeto na Bundeku imaju priliku pogledati mnoštvo filmova. Uz ovakvu ponudu, svi će shvatiti da je bolje iskoristiti ljeto i uživati u filmu na otvorenom, a za zimu ostaviti kino dvorane.

Ovog ljetna sparne noći sigurno će lakše proći uz Zagrebački vremeplov, ime iza kojeg se krije niz manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba koje obuhvaćaju: Promenadne koncerte na Zrinjevcu i Maksimiru, Folklornu scenu, Gornjogradske glazbene vedute, Gornji grad u prošlosti, Plesne večeri na Zrinjevcu i Tkalčijanu.

Prizor kojeg će stranci dugo pamtiti s ljetovanja u Zagrebu je smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, koja se odvija subotom i nedjeljom, i razdoblju od 21.4. – 18.10.2011., u 12:00 sati na Markovom trgu. 

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji mogu doživjeti i iz dva kabrio turistička autobusa.

Crvena linija prometuje užim središtem grada, dužine je 12,5 kilometara sa šest usputnih stajališta. Zelena linija vozi još dalje, do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz sedam usputnih stajališta.

Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina starosti 35 kuna. Djeca do 7 godina starosti ne plaćaju kartu. 

>> Evo kako bezbrižno ljeto može završiti u problemima!

Uz sve nabrojane sadržaje, naravno, za sve na raspolaganju stoje Jarun i Bundek, koji pružaju idealno osvježenje od paklenih vrućina. Da kupanje je jezerima bude ugodno i sigurno, brinu se tim spasioca, pa se u miru može prepustiti ljetnim radostima.

Nakon ovako bogatog ljetnog programa u glavnom Hrvatskom gradu, sigurno je velik broj onih koje će ove zime prepričavati događaje o nezaboravnom ljetu iz Zagreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene