Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ruku ugostiteljima

Zagreb: Ugostiteljima smanjili naknade za postavljanje terasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izbora ili ne grad Zagreb doskočio je zabrani pušenja. Kako bi umanjili šok zbog pada prometa ugostiteljima su smanjili naknade za postavljanje terasa. I to za 30 posto. Drugi gradovi za sada ne slijede primjer Zagreba, iako ugostitelji navijaju da se i to dogodi.

Nema dima, nema ni posla. Dragan Čihoratić u svom restoranu popravlja prazne stolove. 'Ja imam svoju teoriju, a to je da tko preživi ovo da će dobiti spomenicu', rekao je Dragan Čihoratić, vlasnik restorana u Zagrebu. Zabrana pušenja došla je kao sol na ranu. Draganov restoran nema terasu, bila mu je preskupa. Nakon što je grad Zagreb objavio smanjenje naknade za iznajmljivanje javnih površina za postavljanje terasa razmišlja i tome, sve kako bi spasio dugogodišnji biznis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvaka u zakonu Muke po PDV-u: Pizza u restoranima jeftinija, 'za van' skuplja Slika nije dostupna Rigorozna odredba Tuniska policija za vrijeme Ramazana zatvorila sve restorane

'Idem sa zahtjevom prema gradu da ova dva parkirališna mjesta ispred lokala pretvorim u jednu terasu', rekao je Čihoratić. Naknada za korištenje parkirališnih mjesta po novom je izjednačena s naknadom javnih površina. Nove odredbe priželjkuju i drugi gradovi pa im se tako nada i Osijek. 'Bilo bi dobro da nam se smanje takse, porezi, odnosno najmovi za terase koji su ostali nepromijenjeni', rekao je Ivan Trusić, ugostitelj u Osijeku.

Na jugu je nešto lakša situacija. Blaža klima terase otvara i preko zime. Ipak, novi zakon i ovdje je učinio svoje. 'Ne može se pušiti, pa se onda ne može ni piti kavu, gosti onda samo hoće van. Dok je toplo dobro je, a poslije ćemo vidjeti kad dođe zima. To će biti teško', rekao je Jure Milaković, splitski ugostitelj. Teško ili ne, bolje ne može. Zakon ide dalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene