Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaj Save opet raste

Zagreb: Proglašene izvanredne mjere obrane od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijeka Sava ponovno buja i prijeti, a Hrvatske vode uspostavile su mjere izvanredne mjere obrane od poplave za Zagrebačku županiju i grad Zagreb.

Vodostaj rijeke Save kod Prevlake u 18.00 sati iznosio je 598 centimetara, a kod Dubrovčaka 770 centimetara te su Hrvatske vode donijele rješenja o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava za područje Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Mjere su proglašene na dionicama 78/I – Prevlaka i 69/I – Dubrovčak. Obje dionice su nizvodno od Zagreba, prema Sisku.

Pročitajte i ovo U Savi u nedjelju pronađeno tijelo - 1 slijedi očevid VIDEO Užas kod nasipa: Vatrogasci iz Save u Zagrebu izvukli tijelo Vodostaj Save u Zagrebu Borba s visokim vodostajem Stiže vrhunac vodenog vala na Savi: Tomašević pozvao građane na oprez

>> Vodostaji Kupe i Save i dalje rastu

Zbog porasta vodostaja rijeke Save u slivu Grada Zagreba i Zagrebačke županije i njenih pritoka danas je u 15.00 sati održana izvanredna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, stoji u izvješću DUZS-a.

Sve službe sustava zaštite i spašavanja u stanju su pripravnosti i prate situaciju. Na kritičnim mjestima uvedena su dežurstva i poduzete su sve preventivne mjere sukladno Državnom planu obrane od poplava.

Uz Savu kod Prevlake i kod Dubrovčaka, izvanredne mjere obrane od poplava proglašene su i u Karlovcu. Rijeka Kupa trenutno je na vodostaju od 803 centimetra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene