Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 1.500 djece

Zagreb: Otvoren odgojno-obrazovni centar na Kajzerici, vrijedan 140 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkoj Kajzerici otvoren je jutros novi odgojno-obrazovni centar, vrijedan ukupno 140 milijuna kuna, gdje bi se u vrtiću, osnovnoj školi i srednjoj školi trebalo školovati oko 1500 djece.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nazvao je to povijesnim događajem za Novi Zagreb, ali i za cijeli grad čijem je obrazovanju "udahnut novi duh".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ekonomičnije je' Ministar Jovanović za obnovu stadiona na Poljudu Slika nije dostupna Investicija teška 81 milijun kuna Bandić: Mislim da su najsretniji ljudi s...

Podsjetio je su u zadnjih 15 godina u Novom Zagrebu otvoreni brojni važni objekti, poput Muzeja suvremene umjetnosti, bazena u Utrinama, Arene Zagreb, Kulturnog doma u Dugavama, te mnoge nove ceste i komunalije.

Bandić je izrazio zadovoljstvo što centar otvara zajedno s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom, te istaknuo kako je važno da Grad Zagreb i Republika Hrvatska grade bolju budućnost građana u sinergiji i zajedništvu.

'Djeca i učitelji su preopterećeni, smanjit ćemo im gradivo'

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić rekao je da će vrtić na Kajzerici pohađati oko 500 djece, osnovnu školu oko 600 učenika, a srednju školu, odnosno Četvrtu gimnaziju koja se preselila u taj prostor, oko 560 učenika.

Lovrić je najavio da od danas djeca mogu ponovno polaziti obnovljenu i dograđenu osnovnu školu Pavleka Miškine, koja se obnavljala godinu dana, te da su s radom počele i osnovna škola Iver u Sesvetskom Kraljevcu i srednja škola Jelkovec u naselju Novom Jelkovcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene