Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija do večeras

Zagreb: Probili vodovodnu cijev, Gornji grad bez vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda iz probijene vodovodne cijevi poplavila je Zeleni val, a dio zagrebačkih kućanstava ostao je bez vode.

Na istočnoj strani Trga maršala Tita kod zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, jutros oko devet sati započela je istjecati voda, a glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba izjavila je da su radnici probili vodovodnu cijev ispitujući teren za podzemne garaže. Bez opskrbe vodom zbog toga su ostala kućanstva Gornjeg Prekrižja, Jurjevske i Šestinskog vrha, rekla je Ljuba i dodala da policija za sada još ne zna hoće li i protiv koga podnijeti prekršajnu prijavu. Promet se Trgom maršala Tita odvija uz manje teškoće, a sanacija cijevi je još u tijeku. 'Slijede policijski izvidi nakon čega ćemo imati više informacija', rekla je Ljuba.

Pročitajte i ovo Voda; ilustracija Uspješno sanirano U okolicu Sinja vratila se voda, još nije bistra, ali građani odahnuli: "Moje dijete, ne može se živjeti bez vode" Slika nije dostupna SLUŽBE NA TERENU Pukla glavna magistralna vodovodna cijev kod Sinja, dio grada i okolica su bez vode

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izjavio je da je ‘zbog građevinskih radova koji se obavljaju na istočnoj strani Hrvatskog narodnog kazališta došlo do puknuća magistralne cijevi. Na teren su izašle tri ekipe Vodoopskrbe i odvodnje, a po informacijama koje imamo trenutno se obavlja sanacija cijevi i bit će gotova do popodnevnih sati’, rekao je Kalinić.

Sanacija završava do večernjih sati 

Cjevovod bi do večeras trebao biti saniran, javlja i Grada. Iz Zagrebačkog holdinga-Podružnice Vodoopskrba i odvodnja, priopćeno je da je istjecanje vode posljedica slučajnog probijanja magistralnog cjevovoda prilikom izvođenja probnih bušenja te da o pojedinostima tih radova Podružnica Vodoopskrba i odvodnja nema informacija. Popravak cjevovoda je u tijeku, a građanima koji su ostali bez vode, pitka voda će se do uspostave uredne vodoopskrbe, dostavljati cisternama, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga - Podružnice Vodoopskrbe i odvodnje. (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene