Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb jedan od najskupljih gradova na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je jedna od najskupljih 50 svjetskih metropola. Pokazalo je to posljednje istraživanje svjetske savjetodavne kuće, na čijoj se listi Zagreb svake godine popne za nekoliko mjesta.

U skupom društvu nema susjednih prijestolnica Beograda ni Ljubljane, provjerili smo i zašto.Javni prijevoz, parkiranje ili stan. Što je sve u Zagrebu skupo, najbolje znaju Zagrepčani.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

Skupoću potvrđuje i istraživanje za strana poduzeća prema kojem je Zagreb upao na 49-to mjesto najskupljih metropola svijeta. U obzir su uzete cijene stanova, hrane, troškovi odjeće, ali i zabave. Osim cijena poslovnih prostora čija gradnja u Zagrebu buja, računali su se i neki drugi troškovi.

- Tu su uračunate cijene cijena engleskog ili francuskog vrtića, odnosno međunarodne neke škole za djecu ili cijena bejbisiterice, trošak najma sobe sa poslugom ili bez nje ili set golf loptica, rekao je Goran Bakula, ekonomski savjetnik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

No Zagreb je još uvijek daleko jeftiniji od vodećih svjetskih metropola. Najskuplja je Moskva, slijede Tokio, London, Oslo i Seul. Zbog slabljenja dolara američki gradovi nisu u vrhu, a na listi nema ni traga metropolama naših susjeda - Ljubljani i Beogradu.

- Naš porast industrijske proizvodnje i društvenog proizvoda je među najvišima u regiji, i očito da takvi elementi pridonose tome da i sam život postaje skuplji, rekao je Zlatan Frolich iz Komore Zagreb.

A to najbolje osjete Zagrepčani. Uz sve više cijene, to što njihov grad postaje meka za poslovne ljude, mala im je utjeha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene