Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od sutra dnevne karte

Parking se ne naplaćuje ako ne možete normalno parkirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog snijega, ovih dana, nije bilo stroge kontrole na parkiralištima.

'Ja nemam ovlasti ukinuti naplatu parkiranja, ali kad su ovakvi uvjeti, naše kontrole nisu tako stroge', izjavio je za portal Banka.hr, Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga. To pitanje je mučilo brojne Zagrepčane budući da ih je proteklih dana u nekoliko navrata na parkingu dočekao snijeg, no prema Kraljevićevim riječima time se ne trebaju previše zamarati.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Gradsko parkiralište Neradni dan Doznali smo hoće li se na dan izbora naplaćivati parking, onima koji auto ostave gdje ne smiju ne piše se dobro

Kraljević je istaknuo kako kreće naplaćivanje dnevnih karata odnosno kazne za one koji ne plate parkiranje ili prekorače vrijeme. Naime, na snagu stupa novi pravilnik o naplati parkiranja, kojim se počinje naplaćivati takozvana dnevna karta, iako pa manjoj cijeni od predložene cijene. Tako će dnevna karta u prvoj zoni biti 200 umjesto 230, u drugoj 100 umjesto 130, a u trećoj 50, a ne 70 kuna.  Odluku o smanjenju predloženih cijena donio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a stupa na snagu dva dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora.

Što se tiče cijene karata, u prvoj zoni ona će iznositi 12 umjesto dosadašnjih 14, u drugoj zoni sa sedam se smanjuje na pet kuna. U trećoj zoni, pak, sat parkiranja bit će dvije kune, dok je pet kuna dovoljno za cjelodnevno parkiranje u četvrtoj zoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene