Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tračak optimizma?!

Evo što je pojeftinilo u trgovinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liste poskupljenja se na godišnjoj komparativnoj listi pomalo reduciraju.

Trendovi poskupljenja još su uvijek dominantni, no i oni se smanjuju, piše portal supermarketi.info.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

Prema njihovom istraživanju na mjesečnoj razini trendovi pojeftinjenja polako su nadjačali trendove poskupljenja. Kako navode čini se da se ulaskom Hrvatske u EU pomalo popravilo stanje s cijenama u supermarketima. Dodaju kako se ti trendovi, u usporedbi s lipnjem ove godine, uglavnom odnose na osnovne namirnice poput brašna, ulja i šećera. Analiza je pokazala da je na godišnjoj razini odnos trendova poskupljenja u odnosu na pojeftinjenja 49:9, dok je u rujnu on bio čak 60:6. Važno je naglasiti da se njihov barometar cijena odnosi na Zagreb.

Jeftinije sezonsko voće i povrće

Iz mjeseca u mjesec najveća su pojeftinjenja na sezonskom voću i povrću, a u skladu s tim upravo su na istim artiklima najočitija i poskupljenja, kada pojedino voće i povrće izađe iz sezone.

>> Ne znate kako djecu potaknuti na zdravu prehranu? Evo rješenja!

Najviše su poskupjele tikvice za čak 60,45%, te krastavci koji su u odnosu na listopad skuplji za 49,61%. S druge strane pojeftinile su naranče za oko 36,77%, kupus za 46,39%, te češnjak za 38,96%.

Sve trendove poskupljenja i pojeftinjenja u odnosu na listopad, ali i lipanj ove godine (prije ulaska Hrvatske u EU) pogledajte OVDJE u preglednim tablicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene