Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Zagorec oslobođen optužbe za ometanje istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Vladimir Zagorec i njegova prijateljica Suzanne di Mauro Bunjevac nepravomoćno su danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu oslobođeni optužbe da su ometali istragu koja se protiv Zagorca vodila u 'aferi dragulji' zbog čije je krađe pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

Sudac Marko Benčić ustvrdio je kako nema dokaza da je Zagorec poticao Suzanne di Mauro Bunjevac da ometa istragu i pomaže tada odbjeglom generalu da istražitelje navede na krivi trag i tako diskreditira postupak protiv njega u 'aferi dragulji'. Tužiteljstvo ih je teretilo za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a po zakonu to se djelo samo može počiniti pred sudom, u upravnom postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku. Obrana je zato tijekom suđenja isticala da Bunjevac nikada nije svjedočila u postupku protiv Zagorca pa zato niti nema elemenata kaznenog djela. 'Zadovoljan sam presudom i činjenicom da u Hrvatskoj postoji sudac koji je dovoljno hrabar da oslobodi Vladimira Zagorca', rekao je Zagorčev branitelj Zvonimir Hodak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

>> Miljavac: Tuđman je zatražio obnovu Šporerove vikendice

U svojoj obrani Zagorčeva prijateljica je rekla da je kao zaposlenica tvrtke koja se bavi trgovinom dragim kamenjem dobila informacije o draguljima te da je hrvatskim vlastima željela pomoći da se otkrije njihovo porijeklo i vlasnik. Zato je sredinom 2007. preko odvjetnika Ante Nobila stupila u kontakt sa zamjenikom glavnoga državnog odvjetnika Lazom Pajićem, kojemu je predala svu dokumentaciju vezanu uz dragulje. Poslije je, kako je rekla, zaključila da drago kamenje nema veze sa Zagorcem pa mu je to i javila. Tužiteljstvo je, pak, tvrdilo da je ona ponudila pomoć u istrazi o bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske, ali ubrzo se ispostavilo kako pokušava omesti istragu i zapravo pomoći Zagorcu koji ju je zauzvrat nagradio arapskim konjem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene