Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagorčevi odvjetnici tvrde da je europski sud zabranio izručenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski odvjetnik umirovljenog generala Vladimira Zagorca ustvrdio je da je Europski sud za ljudska prava zatražio njegovo neizručenje Hrvatskoj.

Europski sud za ljudska prava u Strassbourgu produljio je privremenu mjeru neizručenja bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca, izjavio je njegov odvjetnik Michael Dohr telefonom novinskoj agenciji APA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se izručenje Remetinec spreman za Sanadera, čeka ga ženski odjel Slika nije dostupna Nepotpuna dokumentacija Austrija treba dopuniti dokumentaciju oko Zagorca

"Republika Austrija to će morati poštivati", naglasio je Dohr.

I neki hrvatski mediji u petak su prenijeli informaciju iz ureda Zagorčeva hrvatskog odvjetnika Zvonimira Hodaka da je Europski sud za ljudska prava odlučio da se Zagorca ne može izručiti Hrvatskoj dok taj sud ne riješi predmet.

Žalbeno vijeće Visokog zemaljskog suda u Beču odbacilo je 23. listopada žalbu Zagorčeve obrane i potvrdilo odluku prvostupanjskog bečkog suda o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Zagorčev branitelj, bečki odvjetnik Gunther Gahleithner najavio je tada da će Vrhovnom sudu Austrije uputiti žalbu za povredu ljudskih prava. Ako i ta žalba bude odbijena, Zagorec će biti izručen Hrvatskoj.

Glasnogovornik drugostupanjskog suda Anton Sommerauer je rekao da je načelno moguće i da ministrica pravosuđa Maria Berger spriječi izručenje, kao i da Zagorčev odvjetnik podnese tužbu za poništavanje postupka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene