Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem naselja Jezerce

JOŠ JEDNO ZAGAĐENJE NA PLITVICAMA Toliko vonja da nije jasno kako gostima ne smeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga 'Zelene stope' upozorava na neriješen problem fekalnog ispusta unutar granica Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Rastovača nije jedini dio Plitvica koji ima problema s odvodnjom i kanalizacijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kuća užasa Susjedi se u više navrata žalili na smrad koji se širi iz kuće: Policija upala u kuću, šokirali se prizorom Botinec - 5 Za sve kriv - poljoprivrednik? Što to smrdi u zagrebačkom kvartu? "Neizdrživo je, to traje i traje"

U naselju Jezerce koje se nalazi s gornje strane, prema Korenici, također se nalazi nešto slično, iako nije jama nego livada, s koje se širi smrad.

Sustav odvodnje izgrađen je još 70-ih godina, a ispust u prirodu do danas nije saniran. Dok u Nacionalnom parku situaciju ne žele komentirati, iz Ministarstva poljoprivrede ističu da bi nadležnost nad odvodnjom uskoro trebao preuzeti korenički Vodovod. Osim što ne pristaje ugledu najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, ispust se nalazi u blizini naselja.

Po kazivanjima ljudi koji tamo žive, takva je situacija od oko 1995. 'Svaki čovjek koji pogleda takve snimke će reći - fali nam malo soli u glavi. Ne treba imati završen fakultet da shvatiš da nije baš zdravo ni normalno. Sve te fekalije idu ravno na sedrene barijere i ako ih nismo uspjeli uništiti za 20 godina, za sljedećih 25 ćemo ih sigurno uništiti', rekao je Romeo Ibrišević iz Udruge 'Zelene stope'.

Nakon što je donesen novi Prostorni plani gdje se u naselju iznad velikog slapa dozvoljava gradnja te su se netom nakon izglasavanja počeli graditi stambeni objekti trokatnice, dok cijelo naselje pa ni onaj stari dio nema riješen sustav kanalizacije.

U tom su naselju već izgrađene građevine pod krinkom adaptacije postojećih objekata, no međutim sagrađeni su megalomanski objekti.

Ondje toliko vonja da nije jasno kako to gostima ne smeta u ovom luksuzu. S jedne strane stroga zaštita, a s druge strane ogromni objekti bez kanalizacije koji direktno utječu na kvalitetu vode s obzirom na svoju lokaciju. Gdje te sve fekalije idu?

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene