Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas zadnja šansa

DOZNAJTE KAKO predati zahtjev za OPROST dijela poreznog duga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji je dan kada građani, odnosno fizičke osobe mogu predati zahtjeve za otplatu poreznog duga. Prema objavljenoj listi više od 76 tisuća građana državi duguje 15 ili više tisuća kuna.

Za sve koji još nisu zatražili reprogram duga postoji vrlo jednostavan zahtjev. Može se predati još danas u ispostavi porezne uprave prema mjestu prebivališta. 'To se prije svega odnosi na takozvane bivše obrtnike koji su ostali dužni najvećim dijelom doprinose, a isto tako na sve ostale građane koji imaju porezna dugovanja', rekla je Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u" Slika nije dostupna Navala se očekuje zadnjeg dana Reprogram poreznog duga iskoristili tek rijetki - znate li kako to učiniti?

>> Objavljen novi popis dužnika: TKO duguje KOLIKO?

Zahtjev je na stranicama porezne uprave, a dug se može platiti u ratama. Od 36 za dug od jedne lipe do 50 tisuća kuna pa do 60 rata za dug veći od petsto tisuća kuna. Kamata je 4 cijela pet posto. Dug na osnovi kamata se otpisuje.

Zahtjev se može poslati i poštom, preporučenom pošiljkom danas do ponoći. 'Stiglo je preko 15 tisuća zahtjeva do prošlog tjedna. Iznos duga u tim zahtjevima je preko milijardu kuna', rekla je Čavlović Smiljanec.

Još jednu priliku za reprogam poreznog duga ima oko 59 tisuća poduzetnika koji nisu ušli u postupak predstečajne nagodbe. Rok za predaju zahtjeva je 20. rujna. Pravila za poduzetnike su stroža. Dug mogu otplatiti najviše u 36 rata. Kamata iznosi 4 i pol posto. Dodatni uvjeti su.

'Da budu uredni porezni obveznici od prvi veljače ove godine što znači da do dana podnošenja zahtjeva moraju podmiriti tekuće obveze. Sve one dugove koje imaju iz prijašnjih godina i koji su nastali do 31. siječnja 2013. godine mogu uključiti u reprogram', objašnjava Čavlović Smiljanec.

Poduzetnicima koji ne reprogramiraju dug prijeti stečaj, a građanima koji ne iskoriste priliku, ovrha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene