Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Zadru

'Ovo je bila sramota i pljuska svim građanima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski SDP smatra da je incident na sjednici Gradskog vijeća Zadra, na kojoj je nezavisni vijećnik Reno Sinovčić, u petak, optužio SDP-ovog vijećnika Antuna Novoselovića da je prije nekoliko godina silovao jednu ženu, insceniran u režiji HDZ-a radi prikrivanja malverzacija u pretvorbi Nogometnog kluba Zadar iz udruge u dioničko društvo.

'Ono što se dogodilo na sjednici zadarskoga Gradskoga vijeća je sramota i pljuska svim građanima. Teška optužba na račun Novoselovića uslijedila je nakon njegovog pitanja o problemima NK Zadar koji je pod direktnom kontrolom Rena Sinovčića. Hitno je i prijeko potrebno da predsjednik Gradskog vijeća sazove sastanak svih klubova, i da se potakne pitanje daljnjeg rada Vijeća', rekla je predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka predsjedništva zadarske organizacije stranke.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika?

'Svjedočili smo zlouporabi govornice u najvišem predstavničkom tijelu Grada Zadra, za osobno i poslovno motiviran obračun s vijećnikom koji je postavio legitimno pitanje, a tiče se, između ostalog, i korištenja proračuna, odnosno novca građana grada Zadra', rekla je. 'Ne možemo se oteti dojmu da je to bio inscenirani napad, u režiji vladajuće koalicije na čelu s gradonačelnikom Kalmetom, a u izvedbi vijećnika Rena Sinovčića', rekla je Glasovac.

Skandal u Zadru: Sinovčić optužio SDP-ovca za silovanje samohrane majke

Vijećnica Omerka Šarić Frantin je istaknula da se predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega ponašao kao navijač Rena Sinovčića te je novinarima podijelila preslike dokumenta za kojeg tvrdi da je dokaz da su bivši gradonačelnik Zvonimir Vrančić i Reno Sinovčić pet dana prije lokalnih izbora stupili u koaliciju. '14. svibnja 2013. godine tadašnji gradonačelnik Vrančić je sa Sinovčićem potpisao sporazum o preoblikovanju kluba. Taj dokument nije objavljen u Glasniku Grada Zadra. Sve je tamo, osim ove odluke. Takvu odluku donosi Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik. Tu je sklopljena koalicija. To se vidi danas', rekla je Šarić i dodala kako taj dokument imaju samo Kalmeta i Sinovčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene