Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnavljanje voznog parka

Zadarski gradonačelnik kupuje novi auto vrijedan 290.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski gradonačelnik uskoro će se voziti u novom automobilu s kožnim grijanim sjedalima, spuštenih ovjesa i crne boje s efektom.

Iako je grad još prošle godine bio 90 milijuna kuna u minusu, gradonačelnik Zvonimir Vrančić odlučio je obnoviti vozni park automobilom vrijednim oko 290.000 kuna. Oporba kaže - nije stvar u automobilu, nego poruci i trenutku.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Građani su ljutiti na vodstvo, no ništa od toga nije obeshrabrilo gradonačelnika Vrančića. 'Cijena je ta koju smo dobili na javnoj nabavi, a odluka je donesena iz razloga što vozni park zaista već godinama nije obnavljan, star je i njegovo održavanje je bilo skuplje nego nabava novog automobila'm rekla je glasnogovornica Ivana Dadić.

>>
Zadar 'štedi': Gradski oci kreću u nabavu limuzine vrijedne 425.000 kuna

Uvjetovane su i određene specifikacije, pa tako automobil mora biti dizel s minimum 130 kilovata, imati pogon na sva četiri kotača, biti crne boje s efektom, automatskim mjenjačem, brisačima sa senzorom za kišu, automatskim paljenjem svjetla, kožnim grijanim sjedalima, upozorenjem za ispuhanu gumu i sportskim ovjesom.

Zadrani nisu oduševljeni. 'Cijena je masna, mislim da bi se moglo voziti i s manjim autom i da je vrijeme da se voze s manjim autom', rekao je jedan gospodin.
No, i oporba kritizira. 'Ovdje se ne radi samo o visi materijalnoj, ovdje se radi o simbolici. radi se o tome u kolikoj mjeri političari uvažavaju stanje u kome se nalaze građani', rekao je gradski vijećnik Drago Čulina.

Potpora stiže iz Vrančićeve stranke.' Mislim da je to jeftina demagogija i danas Passat stavrno nije auto visoke klase nego srednje klase. Vidimo ga na ulicama, mnogi ga ljudi voze, danas postoje lizinzi', rekao je Božidar Kalmeta.

Koliko je ovakav potez gradonačelnika bio opravdan, građani će ocijeniti za nekoliko mjeseci na lokalnim izborima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene