Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko gradilište

NEDOSTAJU MILIJUNI Orgulje su raštimane, a rekonstrukciju čeka i Pozdrav Suncu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan dana uoči Uskrsa i dolaska gostiju, zadarska je riva - gradilište. Još uvijek se sanira šteta od nevremena, nastala prije mjesec dana. No, dugoročna sanacija rive, koja godinama propada zbog narušene statike, još uvijek je na čekanju jer novca za obnovu Grad Zadar - nema.

Strojevi i mješalice u punom su pogonu. Užurbano se obnavlja dio zadarske rive koji se prije mjesec dana urušio uslijed jakog nevremena. Rupe više nema, ali Zadrani kažu - sve je moglo biti gotovo i ranije.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan

Ova hitna sanacija, kažu u gradskoj upravi, trebala bi biti gotova do Uskrsa. A ona dugoročna, koja obuhvaća svih 940 metara obalnog zida - i dalje ostaje na čekanju.

'Troškovi bi se kretali oko otprilike 50 miljuna kuna. Grad Zadar u ovom trenutku nema taj novac predviđen u proračunu. Tako da je ideja da ćemo se prijavljivati na sufinanciranje iz EU fondova', kazala je Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra.

Drugačijeg izlaza, čini se, nema. Rivu već odavno nagriza zub vremena. Zbog djelovanja mora, narušena joj je statika i polako propada.

'Kako smo izabrani za najljepši grad, vjerojatno će onda Europska Unija donirati za najljepši grad', nadaju se Zadrani.

Novac za popravak čekaju i Morske orgulje. Dvije tipke, koje su se odlomile i završile u moru, vraćene su na svoje mjesto, ali orgulje su ostale raštimane.

'Pa moram reći da se čuje ta raštimanost, to vam moram priznati. Znamo to iz Ljubljane, uvijek fali novca za sve u proračunu', kazao je jedan turist iz Slovenije.

Rekonstrukciju čeka i Pozdrav Suncu. No, riječ je o milijunima kuna kojih nema, pa će se iznenadne štete zasad moći - samo krpati.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene