Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselo

Zadar proslavio dan grada

Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zadar slavi dan grada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Veselo je cijeli dan u Zadru, koji je proslavio blagdan svetog Krševana i Dan grada. Svečana sjednica prošla je bez bivšeg gradonačelnika Božidara Kalmete, koji je bio zauzet zbog suđenja u Zagrebu. Iako ga u rodnom gradu nije bilo, od publike je dobio ovacije.

Čim je rano jutros zasvirala budnica, u Zadru je započeo najsvečaniji dan. A u njega se slila svita političara i gostiju. Među njima general Markač, kao i dugogodišnji počasni građanin, general Ante Gotovina.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Krenula je i svečana sjednica Gradskog vijeća, ali bez bivšeg gradonačelnika Božidara Kalmete, koji nije mogao doći zbog suđenja u Zagrebu.

Grad se još opravlja od poplava pa je potpisan i sporazum o sanaciji šteta. A daleko od protokola, Zadrani su na Kalelargi imali svoje slavlje uz „Zadarski pijat" koji su pripremili mladi kuhari.

Na blagdan svetog Krševana iskazali su se i najmlađi Zadrani. Njih je 700 stvorilo živi lanac. Simbolično su tako zagrlili svoj grad.

Kako je sve izgledalo pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene