Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vedar i nasmijan s obitelji

FOTO General Gotovina: Ja sam oduvijek bio slobodan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zadru je otvorena izložba 'Sloboda' na kojoj su izložene fotografije sa svečanog dočeka generala Ante Gotovine u Zadru i Pakoštanima. Izložbu je s obitelji posjetio i sam Gotovina i komentirao godinu nakon izlaska iz zatvora.

U Kneževom dvoru u Zadru otvorena je izložba 'Sloboda' u povodu godišnjice oslobađajuće presude hrvatskim generalima. Izloženo je 30 fotografija sa svečanog dočeka generala Ante Gotovine u Zadru i Pakoštanima te slike nastale u sklopu Međunarodne likovne kolonije Jadertina koja je održana u lipnju prošle godine.

>>
VIDEO Prisjetite se dana kada su oslobođeni hrvatski generali

Na izložbu je stigao i nasmijani i dobro raspoloženi Ante Gotovina s obitelji. 'Lijepo mi je s vama', rekao je novinarima general, a na  pitanje novinara o prvoj godini slobode, nakon odlaska iz Haga, rekao je: Ja sam oduvijek bio slobodan.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Željko Dilber, inače Gotovininin kum i prijatelj, je u ime branitelja generalu poklonio sliku, a gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta uručio mu je nalivpero od maslinovog drveta. Ante Gotovina je svima zahvalio, posebno ravnateljici muzeja Renati Peroš. U sklopu izložbe prikazan je i film povodom godine dana od oslobađanja generala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene