Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga na plaži Kolovare

Zadar: Opasne plaže digle građane na noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brze reakcije u Zadru. Opasne plaže i narkomanske igle digle su na noge građane.

Nakon što se u samo 10 dana na zadarskom području na narkomanske igle ubolo čak troje djece, volonteri su odlučili očistiti najposjećeniju plažu Kolovare. Potraga za narkomanskim iglama na najpoznatijoj zadarskoj plaži Kolovare prošla je neuspješno. Volonteri Udruge Nada i Porat u akciji nisu pronašli ni jednu iglu.

'Ne znam je li je na sreću ili na žalost, ali nismo ništa pronašli. Ali zato u subotu na kapetanskoj Citadeli našli smo određen broj šprica i da idemo svakodnevno svaki dan bi mogli naći ovoliku količinu što samo govori koliko je problem velik,' rekla je Ivanka Ledenko, predsjednica udruge Nada.

Pročitajte i ovo Mobilni punkt za regrutaciju u Moskvi Potpisuju ugovore Branko se ukrcao na direktan let: "Sve se odigralo vrlo brzo – u jednom danu postao sam ruski vojnik" Pronađena zmija Spasili je volonteri VIDEO Kupci u šoku: Zmija u jednoj trgovini u Zagrebu zaplela se u kolica

>> Na narkomanske igle se ubolo troje djece

Na zadarskom području u posljednjih 12 godina evidentirano je 25 uboda na narkomanske igle. Ni u jednom slučaju, kako tvrde u Zavodu, nije bilo zaraze HIV-om i hepatitisom. Mještani svjesni problema, oprezniji više nego ikad. 'Pa pogledam sve okolo i vodim računa da djeca imaju papučice i gledam koliko mogu da vidim,' rekli su nam u Zadru.

A plaža više nije sigurna nego što je nekad bila, bez obzira što je ona čista, kao čisti se i pazi se, uređuje se i ogradilo se za morske pse, ali bez obzira uvijek vreba opasnost. Iz ministarstva turizma naglašavaju kako je ove godine podijeljeno čak 116 plavih zastavica o kvaliteti plaže. A plaža Kolovare nije među njima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene