Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadar: Kamerama protiv vandalizma na 'Pozdravu Suncu' i rivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zadru su odlučili stati na kraj huliganima. Zbog sve učestalijih devastacija gradske imovine kreću u postavljanje nadzornih kamera. Prva lokacija na kojoj će osvanuti kamere je instalacija 'Pozdrav Suncu'. Već ovog mjeseca policija će imati snimke koje će moći koristiti u pronalaženju počinitelja.

Romantične trenutke ambijenta instalacije 'Pozdrav Suncu' narušili su vandali. Oštetili su središnju instalaciju Sunca i planet Saturn, a preko Jupitera je prešao kamion.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Bašićeva instalacija dio je novouređene Istarske obale za što je dosad izdvojeno više od 50 milijuna kuna.

Policija je otvorila istragu, ali još nitko nije uhićen, iako u policiji tvrde da sumnjiče neke osobe. Čekaju se nalazi vještačenja.

Gradske su vlasti nakon prvog uništenja postavile čuvare, ali ni to nije bilo dovoljno. Uskoro će uz instalaciju postaviti nadzorne kamere. U poglavarstvu poučeni dosadašnjim iskustvom najavljuju novu odredbu o korištenju i ponašanju na skupocjenoj rivi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene