Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uz opću anesteziju

Bez straha kod zubara: U Zadru počinje poseban program za djecu s teškoćama i osobama s invaliditetom

Posjet stomatologu (Foto: Guliver/Thinkstock)
Posjet stomatologu (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
U Zadarskoj županiji od 1. rujna počinje provedba programa posebne dentalne skrbi u općoj anesteziji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, izvijestili su iz Zadarske županije.

Zahvati će se obavljati jednom mjesečno, treći četvrtak u mjesecu u operacijskoj dvorani u Poliklinici Opće bolnice Zadar, a radit će ih multidisciplinarni tim sastavljen od anesteziologa i anestezioloških tehničara zadarske bolnice, oralnih kirurga županijskog Doma zdravlja i odabranih liječnika dentalne medicine.

Po potrebi, broj termina zahvata može se i povećavati, ovisno o broju prijavljenih pacijenata.

Pripreme za provedbu tog programa bile su dugotrajne i složene. Osim prostora i opreme zahtijevale su osiguranje novca, oko 150.000 eura, što je Zadarska županija osigurala za Opću bolnicu Zadar i Dom zdravlja Zadarske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sreća u nesreći Spasio je djevojčicu koja je pala s balkona, a nakon što su se sreli nije mogao sakriti sreću: ''Laknulo mi je kad sam je vidio nasmijanu''

Svi ugovorni liječnici dentalne medicine, a u Zadarskoj županiji ih je 79, mogu početi prijavljivati pacijente koordinatoru provedbe programa, odnosno glavnoj sestri Doma zdravlja Zadarske županije na telefon 023/239-805.

Pročitajte i ovo Pijavica na Cresu Olujno nevrijeme VIDEO Štete od nevremena u više županija, u kampu kod Duge Rese uslijed udara groma ozlijeđena žena

Provedbom tog programa Zadarska županija postaje jedina županija koja na sveobuhvatan način dostupnost stomatološke skrbi ima za sve stanovnike sve dane u tjednu, uključivši nedjelje i blagdane, a sada će se pružati i stomatološka skrb osobama koje zahvate moraju obavljati u općoj anesteziji, ističe se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene