Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O kriterijima za članove NO

Začuđeni Milanović: E pa neće biti tako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas donijela nove kriterije o članovima nadzornih odbora prema kojima bi se i Srećko Ferenčak mogao vratiti u NO Janafa. Premijer je siguran da to neće biti tako.

Po završetku današnje sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago je premijera Milanovića upitao o odluci o kriterijima za članove nadzornih odbora i znači li to da je Ferenčaku omogućen povratak u nadzorni odbor JANAF-a. 'Vidjeli ste kriterije, a na nama je ih provodimo', isprva je odgovorio Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

No, nakon što mu je napomenuto da je današnjom odlukom Vlade zapravo omogućeno nepravomoćno osuđenim  osobama članstvo u nadzornim odborima, premijer se začudio. 'To je tako?', upitao je novinare, a nakon potvrdnog odgovora je ustvrdio da je u potpunosti siguran da 'to neće biti tako'.

>> Vlada donijela odluku prema kojoj Srećko Ferenčak ipak može u NO Janafa

Podsjetimo, Vlada je danas donijela odluku o utvrđivanju uvjeta koje kandidati za članove nadzornih odbora i uprava trgovačkih društva kojima je vlasnik država ili u njima ima udjele moraju ispunjavati.  Prema tim kriterijima članom nadzornog odbora mogao bi primjerice postati i Srećko Ferenčak jer je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog zloporabe položaja i ovlasti, a prema novim kriterijima mogao bi biti u upravi i nadzornom odboru bilo koje državne tvrtke jer se ovim pravilnikom zabranjuje da se u upravu i nadzorne odbore imenuju ljudi koji su pravomoćno osuđeni za gospodarski kriminalitet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene