Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zabranjen intervju s Fikretom Abdićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon šest godina medijske šutnje Fikret Abdić pristao je dati ekskluzivni intervju Mirjani Hrgi za emisiju 'Epicentar' Nove TV, čije je snimanje zabranjeno. Bivši član Predsjedništva BiH na izdržavanju je kazne zatvora od 15 godina na koji je pravomoćno osuđen zbog ratnog zločina u kaznionici Lepoglava.


Zahtjev za snimanje intervjua je odbijen od strane ravnatelja Uprave za zatvorski sustav RH Ivana Damjanovića, koji se pozvao na svoje diskrecijsko pravo u donošenju ovakve odluke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj i prijatelji Tri tisuće ljudi čestitalo Abdiću rođendan Slika nije dostupna Protiv vjerodostojnosti isprava Počelo suđenje Fikretu Abdiću, bivšem direktoru Agrokomerca

''Svoju odluku g. Damjanović je obrazložio činjenicom da ima dvadesetak novinarskih zahtijeva za razgovore sa zatvorenicima i dopusti li meni, morat će i drugima." – pojasnila je Mirjana Hrga.

Dodala je da joj se "takvo objašnjenje učinilo poprilično "slabašnim", posebice zbog toga što ovo ne bi bilo prvi put."

Budući da Zakon o izvršavanju kazne zatvora ne predviđa zabranu javnog govora zatvorenika, a u Hrvatskoj je od ranije poznata praksa snimanja intervjua u zatvoru, uredništvo emisije 'Epicentar' obratilo se Hrvatskom helsinškom odboru za tumačenje kršenja prava zatvorenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene