Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ribari najavili prosvjed

'Zabranite Slovencima i Talijanima ribarenje u našem moru!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vidjet ćemo hoće li velika jesenska štednja donijeti i nove prosvjede. Ono što je sada sigurno - pred Sabor se spremaju ribari i to zbog ZERP-a. U javnosti već pomalo zaboravljen pojas, izgubljen zbog Europske unije, ribarima, naime, donosi velike gubitke.

Od Vlade traže: Zabranite Slovenicima i Talijanima ribarenje u našem moru! Hrvatski se ribari, kažu, ne mogu nositi s jakom slovenskom i talijanskom ribarskom flotom koja ribari čak 10 kilometara duboko u hrvatskim teritorijalnim vodama. 'Direktno što gubimo a tiče se ZERP-a je da ono što ulove Talijani to ne moraju kupiti od nas. Recimo otkup koćarske ribe ide nesmetano četiri dana tjedno, kad oni ne bi ribarili ovdje, vjerojatno bi više ribe kupovali kod nas', rekao je Tonči Trevižon, predsjednik Ceha ribara Istarske županije.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Slika nije dostupna Ljubljana: Za Sloveniju ZERP nikada nije važio, pa nema ni odštete za ribare

>> Ribarima ZERP jedini spas

Dok ribari negoduju zbog velikih gubitaka koje im uzrokuju Slovenci i Talijani, u MUP-u tvrde kako ulasci talijanskih ribarskih plovila u teritorijalno more Republike Hrvatske nisu zabilježeni. 'Nažalost, moram tvrditi da je u ovom trenutku hrvatska javnost izigrana', rekao je Danilo Latin, član Ceha ribara Hrvatske. Sebe smatraju žrtvom nepostojanja političke volje za rješavanjem problema. 'Ipak Vlada bi morala biti glasnogovornik naroda, a ne narod objekt Vlade da Vlada vrši pritisak i iskorištava poteškoće u našem životu radi njihovog lakšeg upravljanja sa državom', kaže Latin. Ukoliko se ne pokrene pitanje ZERP-a na jesen, ribari su spremni direktno ići u Sabor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene