Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fun park Mirnovec

Otvorena najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva tjedna nakon probnog rada, otvoren je Fun park Mirnovec, najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj. Na otvorenju se obratio i ministar državne imovine Goran Marić koji je posebno naglasio kako "bez investicije nema zaposlenosti".

Fun park Mirnovec - najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj, vrijedna 15 milijuna eura, svečano je otvoren u četvrtak navečer, dva tjedna nakon što je bio probno otvoren, a nazočni ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je da je riječ o primjernu odnosu lokalne samouprave prema investitorima.

Pročitajte i ovo Novi investitori u Osijeku - 5 zapošljavaju od inženjera do tehničara Stižu novi strani investitori u Osijek: "Ovo je naš prvi korak izvan Njemačke" Zdravko Marić (Dnevnik.hr) Kritike Vladi Investitori kritizirali Vladu: "Zaostajemo za drugima", Vlada odgovorila "Postoji problem s birokracijom"

Na svečanosti je bio i vlasnik tvrtke Mirnovec Franjo Koletić, a ministar državne imovine Goran Marić izrazio je zadovoljstvo zbog te investicije rekavši kako bez investicija nema ni zaposlenosti.

"Teško me je oduševiti, ali sam prilično oduševljen kada vidim ovakvu investiciju jer bez investicije nema zaposlenosti. A svaka nova investicija potiče zaposlenost", izjavio je ministar Marić.

Rekao je da je obaviješten da je u parku Mirnovec već 120 ljudi zaposleno, a tisuću ih je radilo na ovom objektu, te dodao kako ga posebno veseli što su sve bili hrvatski izvođači. Marić je ocijeni da je ta investicija primjer kako se lokalna samouprava treba odnositi prema investitorima.

"Čuo sam sve pohvale na račun gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i dok je ovakvih gradonačelnika, bit će i investicija. Kamo sreće da je sve u Hrvatskoj moguće na ovakav način napraviti", rekao je ministar državne imovine. Čestitao je i investitoru koji se, kako je rekao, usudio investirati u ovo vrijeme, koje još nije povoljno za ulaganja u Hrvatskoj.

Jer, dodao je, poduzetnici se kod nas gledaju malo drukčijim okom nego na Zapadu. Uz čestitke investitoru i izvođačima koji su, podsjetio je, prvi put radili na takvom projektu, ocijenio je da su to odlično izveli, te izrazio uvjerenost da će park Mirnovec biti odredište ne samo Hrvata, nego i mnogih izvan Hrvatske.

Na novinarsko pitanje koliko može pomoći država kroz resor koji vodi da bude više ulagača i sličnih investicija kako bi se razvijao turizam, ministar Marić rekao je da država može puno pomoći.

"Ministarstvo državne imovine uspostavilo je kontakt sa svim gradonačelnicima i načelnicima. Moramo popisati sve potencijale koji se daju aktivirati. Imat će Hrvatska ovakvih projekata puno, samo se trebamo rasteretiti navika koje su štetile poduzetnicima i investicijama", istaknuo je.

Ministar smatra da moramo mijenjati mentalni sklop zaposlenika u državnoj upravi, ministarstvima i u lokalnoj samoupravi, ali i kako uvijek ima i onih koji su motivirani i njih treba cijeniti.

Prvi tematsko-zabavni park u našoj zemlji za djecu i odrasle građen je po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave. Prostire se na 45.000 metara četvornih, a dizajnirao ga je talijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

U Fun parku Mirnovec radi 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna popunjavaju studenti i sezonski radnici. Park je podijeljen u tri cjeline - Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad, svaka cjelina kombinacija je atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima, a ukupno je 30-ak atrakcija. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene