Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Meteoropati oprez

Za vikend nam stiže proljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da svizac nije pogriješio, potvrđuje i vremenska prognoza za idućih tjedan dana. Stiže nam sunce i temperature do 17 stupnjeva!

Neće baš biti za kupanje, ali temperatura koje bi mogla skočiti i do 17 stupnjeva svakako je idealna za šetnje uz more ili barem ispijanje kave na suncu. Na Jadranu je već danas bilo ugodno, a od petka posvuda proljetne temperature.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

'Za vikend i u kopnenom djelu osjetno toplije vrijeme, temperature između 10 i čak 15 stupnjeva, a to će potrajati i prvih nekoliko dana idućeg tjedna, a na Jadranu i toplije od toga', kaže metorologinja Ana Bago.

Žene, visokoobrazovane i starije osobe najveći su meteoropati, a većini nagle promjene udare na raspoloženje.

'Nismo baš najbolje prilagođeni drastičnim promjenama vremena i naravno to utječe na naše tijelo, naše tijelo utječe na našu psihu i naravno ljudi u ovako drastičnim promjenama osjećaju određeni akutni stres', kaže psiholog Boris Blažinić.

Proljetni umor, mrzovolja i ostale boljke rješavaju se juhama i povrćem.

'Bez zelenog povrća nema magnezija što se može reflektirati grčevima, razražljivošću, lošim osjećajem u glavi, migrenama, glavoboljama tako da treba već par dana unaprijed, ne jedan, nego par dana već unaprijed forisirati zeleno i svježe', savjet je nutricioniste Branimir Dolibašić.

S obzirom na to da nam toplije vrijeme stiže ovaj vikend već danas neka na meniju budu matovilac, zimske salate i ostalo povrće. Osim za raspoloženje, zeleno je dobro i za našu liniju pa ćete pravo proljeće koje stiže u ožujku osim nasmiješeni - dočekati i zgodni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene