Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

BEZ LEDA Za vikend se opraštamo od velikih minusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još u četvrtak ujutro ponegdje će biti malo snijega, a onda nas očekuje razbijanje naoblake i mali predah od oborina. Idućih dana bit će opet promjenjivje, kišovito, ali manje hladno.

Vrijeme će u četvrtak dakako biti mirnije, premda će još ujutro biti mogućnosti za kišu u Dalamciji, a uglavnom snijeg u kopnenom području. No tijekom dana će se postupno razvedravati. Ipak, to će proljepšanje biti kratkog daha, jer već prema večeri sa zapada stižu novi oblaci. Ovaj put bit će to samo kiša, krajem dana, u četvrtak, prvo na sjevernom Jadranu, a onda od petka, povremeno posvuda u zemlji. Za vikend će biti i malo toplije pa će se i sav snijeg topiti. Samo u petak ujutro valja još pripaziti na mogućnost zaleđivanja na cestama i pločnicima.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Ovaj sustav poremećaja zbog kojeg nam je vrijeme takvo kakvo jest, u četvrtak će polako već biti dalje na istoku, slijedi mali predah, no sa zapada se već vidi nova fronta, a uskoro će se formirati i nova ciklona zbog koje će nam kišiti već u petak.

Snijeg u unutrašnjosti, a kiša, uglavnom u Dalmaciji, povremeno će padati još tijekom noći, a možda i u četvrtak ujutro. Na sjevernom Jadranu polako će već biti vedrije. Zapuhat će bura, podno Velebita i jaka, a južnije na moru još uvijek sjeverozapadnjak koji će tijekom dana slabjeti. Jutarnja temperatura, na kontinentu još jednom vrlo niska, od -8 do -3, dok će na Jadranu biti između 1 i 5 na sjeveru te od 5 do 9 na južnom dijelu.

Od sredine dana, u četvrtak, slijedi postupno kidanje naoblake pa bi i u kopnenom području trebalo biti barem dijelomice vedro. Zapuhat će, ponegdje umjeren jugozapadnjak, a onda će i temperatura prijeći na ovu pozitivnu stranu Celzijeve ništice. Očekuje se između jednog i 4 stupnja.

PIJAVICA POSIJALA STRAH 'Bojao sam se izaći van, čuo sam ovdje urlike'

Dva ili tri, bit će i u gorju, a dosta toplije na moru, oko 10 stupnjeva. Zapuhat će jugozapadnjak, prema kraju dana s njim će stići i novi oblaci, a zatim i kiša. U gorju će isto krajem dana biti oborina, uglavnom na granici kiše i snijega. U svakom slučaju pripazite na skliske kolnike.

Dalmaciju u četvrtak danju čeka uglavnom djelomice sunčano vrijeme. Sjeverozapadnjak će oslabjeti. Neće biti niti osobito hladno uz temperaturu većinom između 11 i 13 stupnjeva.

Ono što nam slijedi oko vikenda je promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom, i to osobito u subotu i nedjelju. Dakle, bit će malo manje hladno, u petak se na neko vrijeme opraštamo od velikih minusa, sve skupa temperatura će danju na kopnu biti oko 5 stupnjeva.

I na Jadranu idućih dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili čak pljuskovima. Puhat će uglavnom umjereno, u subotu moguće i jako ili vrlo jako jugo. Za vikend malo toplije nego ovih dana. S južinom to nekako uvijek tako i ide.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene