Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršanje vremena

Evo gdje nas očekuju orkanski vjetrovi, kome će trebati zimske gume, a kome kišobrani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog će vikenda zahladnjeti, puhat će orkanski vjetrovi, padati obilna kiša, čak i snijeg! Ovo upozorenje posebice se odnosi na zagrebačku, riječku i osječku regiju!

Ako imate snimki ili fotografija nevremena pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali se nikako nemojte dovoditi u opasnost. Munje su parale nebo u petak nad Kvarnerom. Riječani su pak vrijeme između dva pljuska koristili za šetnje. 'Mi smo je uspjele izbjeći, mi smo šetnju obavile', rekla je Ivanka iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Slika nije dostupna VELIKA PROMJENA VIDEO Jako grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Upaljeni meteoalarmi, čini se da se opraštamo od ljeta

I turisti su vrijeme kratili šetnjom. 'Na odmoru smo i voljeli bismo da je ljepše vrijeme, ali što ćemo, proljeće je najpromjenjivije godišnje doba', kaže Paolo, turist it Italije.

Stare lučke dizalice u novom ruhu

Meteolorozi za vikend najavljuju novu promjenu vremena. Kratkotrajno zahladnjenje za koje Riječani smatraju da neće biti jako.

Ličani zimsku odjeću još nisu spremili, jer snijeg još može zabijeliti velebitske vrhove.

'Snijeg? To nas ne bi iznenadilo, jer se sjećam da je tijekom mog života pao u šestom mjesecu i konji su jedva dovukli ona gvozdena kola iz Plitvičkog ljeskovca dovde', prisjetio se Dušan Delić iz Vrhovine.

Kiša usporava i radove. U Otočcu kosci vode utrku s vremenom. 'Ne možemo ništa raditi oko kuće, evo vidite kolika je trava, stislo nas je do kraja, ali mislim da ćemo pobijediti ovo sve', rekao je Davor Rubčić iz Otočca, a njegova sumještanka Ivana Prpić rekla je kako je nemoguće išta raditi oko kuće, ali i općenito na zemlji.

Ako ste ovog travnja uložili u kišobran, niste mogli učiniti bolje!

Za vikend je najavljena i bura koja će na Jadranu dosezati olujne udare. 'Posada broda Vid spremna je za oluju, da u slučaju nekakvog poziva za pomoć na moru promptno isplovi', rekao je dr. sc. Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka.

Problemi s vremenom

Očekuje nas promjenjiv vikend. Obilna kiša, orkanski vjetrovi i snijeg u gorju! Na sunce i kupanje u moru čini se pričekat će se neko vrijeme.

Poslijepodnevni pljuskovi i kiša više nisu neka novost u prognozi, ali olujni vjetar, snijeg i bitno niže temperature jesu! Takvo vrijeme čeka nas nažalost nakon ovih vrlo promjenjivih dana, pa i tjedana, koji su uz pljuskove ipak bili topli.

Meteorolozi izdali upozorenje: Probleme stvara olujna bura s orkanskim udarima

U subotu poslijepodne i u noći zapuhat će jak i olujan sjeverac, na Jadranu bura, koji će možda donijeti i najviše problema što se tiče vremena. Dobra vijest je ta da će nakon vikenda konačno biti sunčano, toplo, barem nekoliko dana!

Oblake, kišu i grmljavinu imat ćemo jer će se točno preko nas premještati ciklona i hladna fronta, a iza nje proširit će se i dosta hladniji zrak.

U subotu ujutro će još samo ponegdje proviriti malo sunca, ali uglavnom će već od jutra prevladavati oblačno sa slabom ili umjerenom kišom. Na Jadranu još prijepodne jugo, a posvuda će biti i toplo, oko 10 u unutrašnjosti i do najviše 14 na Jadranu

Poslijepodne i navečer očekuje se najviše pljuskova, grmljavine i jake kiše, a sve to pogoršavat će i jak do olujan sjeverac i sjeveroistočnjak. Što se tiče temperature, malo hladnije, ali temperature će se najviše spustiti u nedjelju. U subotu još ipak do 20 stupnjeva, posebno na istoku.

Pripremite sa za kišu i niže temperature!

Ništa bolje neće biti ni na zapadu s tim da će do kraja dana zapuhati i olujna bura. U gorju će s jakim sjeveroistočnjakom naglo zahladnjeti pa će uz kišu biti i susnježice i snijega osobito u Lici i to navečer i u noći na nedjelju! Tijekom dana temperature posvuda još ipak bez većih promjena

Na jugu Jadrana već u petak u noći jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina, a sutra će se nastaviti oblačno s povremeno jakom kišom. Ovdje će još sutra puhati jugo, uglavnom jako, a bura u nedjelju!

U nedjelju još budite spremni na hladno vrijeme s kišom, snijegom i jakim vjetrom, ali već poslijepodne razvedravanje. Sunčano vrijeme trajat će nam onda malo duže, a polako će biti i toplije.

Na Jadranu u nedjelju razvedravanje, ali još će jaka i olujna bura stvarati probleme. Iza toga i ovdje sunčano, toplije i konačno bez kiše! U subotu, ali i u nedjelju ujutro bit će skoro pa zimski uvjeti, jako vjetrovito i to ne samo na moru. Dobra vijest je da će iza toga konačno biti stabilnije, sunčanije i toplije!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene