Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nanizali se topli tjedni

Za vikend i do 15 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Topli vikend je pred nama - temperature će se u pojedinim krajevima popeti i do 15 stupnjeva Celzijevih!

Subota će biti pretežno sunčana. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake. Na kopnu je u noći i ujutro mjestimice moguća magla. Puhat će umjeren, u sjeverozapadnim krajevima u drugom dijelu dana i jak jugozapadnjak, dok će na istoku zapuhati jugoistočnjak.

Pročitajte i ovo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Krivo je more FOTOGALERIJA Posljedice jakog grmljavinskog nevremena: Vjetar srušio stablo na autobus, potopljene rive u više gradova

Na Jadranu će puhati umjereno jugo, koje poslijepodne i navečer može biti mjestimice jako. Ujutro će, uglavnom u Dalmaciji, ponegdje puhati bura.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od -4 do 1, a na Jadranu od 2 do 7 stupnjeva Celzijevih. Dnevna temperatura kretat će se između 10 i 15 °C, a malo niža bit će u Gorskome kotaru i Lici.

Sunčana će biti i nedjelja.

Iznimno toplo vrijeme

Topli tjedni nanizali su se u Splitu, no nikada u povijesti službenih meteoroloških mjerenja nije zabilježeno tako toplo prvo desetodnevlje veljače!

Prema službenim podacima DHMZ-a prosječna temperatura zraka na postaji Split Marjan u prvoj dekadi veljače iznosila je 11,4°C, što je čak 3 stupnja više od prosjeka za to razdoblje. Do ove godine, najtoplija prva dekada veljače zabilježena je daleke 1957. kada je srednja temperatura bila 11,1°C.

Svi dani prve dekade ovogodišnje veljače bili su topliji od prosjeka, a palo 55,6 litara kiše po kvadratnom metru, što predstavlja 81% oborina koje padnu tokom cijele veljače.

Sudeći po dosadašnji danima, iznimno toplo vrijeme u Splitu bi se moglo nastaviti sve do kraja mjeseca.
(Agencija VLM/Ma.B)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene