Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema jedinstva

Za spas Željka Keruma HDZ u Splitu žrtvuje samog sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski HDZ za spas Željka Keruma žrtvovao je samoga sebe.

Mogli su pri glasovanju o rebalansu proračuna biti suzdržani te splitskog gradonačelnika ostaviti u mukama kako osigurati dovoljno ruku za proračun u utorak ili konačno javnosti pokazati ono što već dugo nastoje skriti: nema jedinstva ni u ključnim pitanjima, a to je treba li biti uz Keruma, poput stranačke šefice Jadranke Kosor, ili nastaviti s oporbenom politikom na gradskoj razini.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Damir Habijan, HDZ HDZ priprema liste Habijan: "Ne vidim zašto bi bilo nezadovoljnih, ne razumijem što točno mislite..."

Pomoć Duji Marasoviću, šefu splitskog HDZ-a, dao je Ante Sanader, Kosoričin povjerenik za Splitsko-dalmatinsku županiju. Navodno je inače smireni župan izgubio kontrolu i ljutito optužio Marasovića da je lagao Branku Bačiću tvrdeći mu da je situacija riješena i da je podrška novom partneru na nacionalnoj razini neupitna i u splitskom Vijeću. U suprotnom, šteta bi mogla biti velika. Kerum može uzvratiti istom mjerom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kada bi i doveli do raspuštanja Gradskog vijeća i novih izbora u Splitu, u HDZ-u su svjesni da u ovom trenutku ne bi dobro prošli.

Tomislava Goju i Mirka Ramljaka nije trebalo predugo uvjeravati, stav Gradskog odbora HDZ-a demonstrirali su povratkom u vijećnicu. Kako tvrde oporbeni vijećnici, vratili su se i čekali da ih se pozove da glasuju. Dizanje ruku za Kerumov rebalans opravdali su brigom za umirovljenike i nezaposlene kojima se bez toga ne bi mogle isplatiti božićnice.

Sanja Bilač nije se vratila, no njezin glas nije bio potreban. Nisu je izbacili iz HDZ-a, kako se nagađalo, jer time bi Duje Marasović izgubio polovicu od četiri vijećnika koje je HDZ imao u Splitu nakon lokalnih izbora. Boško Knezović već mu je prebjegao u HGS. Sada još ima vremena Sanju Bilač pozvati na poslušnost. Već u utorak bit će jasno može li se rasulo u HDZ-u zadržati podalje od očiju javnosti. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene