Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene Zakon

Za silovanje u braku teža kazna nego ako je žrtva nepoznata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmjenama kaznenog zakon lakše će se procesuirati sve moguće situacije silovanja među kojima i one gdje je žrtva spolnog čina muškarac te one situacije kad je riječ o spolnom nasilju koje ne uključuju spolne organe.

Za spolno odnos bez pristanka obje strane uskoro bi se moglo završiti u zatvoru, piše Večernji list. Izmjene kaznenog zakon predlažu da se seksualno nasilje počinjeno nad bračnim ili intimnim partnerom još strože kažnjava nego da se isto nedjelo učini nepoznatoj ili osobi s kojom je odnos površan.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku

Izmjenama Kaznenog zakon preciznije će se opisati seksualni delikti počinjeni na štetu djece. No, bit osuvremenjavanja Zakon jest u kažnjavanju svakog seksualnog čina koji je bez pristanka druge strane, a da pritom nije nužno upotrijebljena sila ili prijetnja, piše Večernji list. Izmjenama bi se u zakon uvelo novo kazneno djelo sakaćenja ženskih spolnih organa koje još u kaznenopravnoj praksi RH nije zabilježeno.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene