Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza uzela maha

Split: Za posao čistačice bore se visoko obrazovani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik interes za radno mjesto spremačice u splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika govori o razmjerima gospodarske krize.

Na natječaj se javilo više od 100 kandidata, među kojima je njih 10 posto sa završenim fakultetom, piše Slobodna Dalmacija. Ispada da se poslovi više ne biraju ovisno o stručnoj spremi, nego po urednoj prijavi i plaći koja svaki mjesec stiže na vrijeme.  Tomislav Šeparović, ravnatelj MHAS-a, kaže kako se čudi velikom interesu za otvoreno radno mjesto iako je svjestan da je na burzi velik broj nezaposlenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzvraća tužbom Čistačica pojela ostatke sendviča od tune nakon sastanka odvjetnika, dobila je otkaz: "Mislila je da će biti bačen" Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Rekao je kako kandidati s fakultetom i završenom srednjom školom neće imati prednost pri zapošljavanju jer će se gledati propisani uvjeti. Dodao je kako na osnovi zakona koji reguliraju zapošljavanje u državnim službama prednost imaju branitelji i dragovoljci te osobe s invaliditetom. Slobodna Dalmacija doznaje kako je za radno mjesto čistačice u muzeju zainteresirano i 10 posto muškaraca.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene