Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Regionalna radionica

Za projekte energetske učinkovitosti isplaćeno ukupno 400 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je do sada za projekte energetske učinkovitosti odobrio gotovo 500 milijuna kuna, a isplatio 400 milijuna kuna, rečeno je danas na regionalnoj radionici fonda u Rijeci.

Četvrte regionalne edukativne radionice o provedbi Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji namijenjene su za lokalnu i regionalnu samoupravu u primorsko-goranskoj, karlovačkoj i istarskoj županiji, a na njima će predstavnicima lokalnih jedinica biti predstavljeni učinci provedbe zakona i primjeri provedbe mjera u tim trima županijama.

Na radionicama će predstavnici lokalnih jedinica dobiti informacije kako izraditi programe i planove energetske učinkovitosti i poboljšati energetsku učinkovitost u neposrednoj potrošnji - kućanstvima, uslugama, industriji i prometu te kako smanjiti vlastite troškove.

>> Grijemo nebo: 'Ponašamo kao pijani milijarderi i trošimo 3-4 puta više energije nego EU'

Po riječima Irene Dubravec, načelnice u Fondu, do sada je Fond za 148 projekata energetske učinkovitosti u primorsko-goranskoj županiji odobrio 49,4 milijuna kuna, a isplaćen je 31,1 milijun kuna. Za 72 projekta u istarskoj županiji odobreno je 10,3 milijuna kuna, a isplaćeno oko 8 milijuna kuna, dok je za 44 projekta u karlovačkoj županiji odobreno 20 milijuna kuna, a isplaćeno 12,7 milijuna kuna.

Fond je podupro i projekte koje provodi Program UN-a za razvoj u Hrvatskoj - projekte 'Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama', 'Dovesti svoju kuću u red' i 'Očuvanje i održivo korištenje biološke raznolikosti dalmatinske obale - COAST'. Fond je osigurao 92 milijuna kuna, od kojih je isplaćeno 76,4 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasipa se i do 75 posto energije Milijuni kuna odlaze kroz prozore i vrata - doslovce! Slika nije dostupna Projekt sufinancira EU Počelo natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene