Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažnjen Dragan Boljat

Za prijetnju smrću Galincu dobio dvije godine uvjetno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskome sudu u Puli 56-godišnji Dragan Boljat nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, jer je proglašen krivim zbog prijetnje smrću predsjedniku Uprave zagrebačke Industrogradnje, 37-godišnjemu Josipu Galincu.

Prema obraloženju presude, sud je nedvojbeno utvrdio da je Boljat 24. travnja prošle godine oko 20 sati ispred zgrade istarske Policijske uprave Galincu zaprijetio smrću rekavši mu: 'Ja ću se sada vratiti u hotel i ti možeš sa mnom to riješiti dogovorom ili na sudu, ili će rješenje biti u mrtvačkom kovčegu.'

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Boljat je najavio da će na presudu uložiti žalbu. Inače, Boljat kao suvlasnik splitske tvrtke 'Fioamp' i Josip Galinac kao predsjednik Uprave Industrogradnje spore se od travnja prošle godine oko hotela 'Croatia' u Dugoj uvali.

Prijetnju iz travnja, zbog koje je Boljat danas nepravomoćno osuđen, Galinac je odmah prijavio policiji, a Državno odvjetništvo je u rujnu izvijestilo da je podnijelo optužni prijedlog na temelju posebnog izvješća pulske policijske od 19. rujna 2008., to jest pet mjeseci nakon prijetnje, a dva dana nakon što je Galinac bio brutalno pretučen u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene