Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

USUSRET LJETU I ODMORU

Otvaraju novo poglavlje: Važan tjedan za osmaše i maturante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmaši od danas biraju škole koje žele upisati. Iako je školska godina završila, pred njima i maturantima važni su datumi.

Prijave za srednje škole počele su jučer, a za većinu učenika traju do 10. srpnja. Prijave za srednje škole, kao i prijašnjih godina, obavljaju se putem interneta. Svaki se učenik putem e-Upisa može prijaviti za najviše šest obrazovnih programa.

Pročitajte i ovo Pritisak na djecu u školama, ilustracija - 5 Pune ordinacije Djeca pod sve većim pritiskom: "Dvije četvorke u sedmom, dvije u osmom, i s tim bodovima morala je prekrižiti više od deset gimnazija" Upisne kvote i loši rezultati maturanata - 5 matematika najveći strah Istražili smo hoće li fakulteti spuštati kriterije: "Problem je jer upisujemo studente koji realno ne mogu završiti fakultet"

Tko je upisao koju srednju školu, znat će se 13. srpnja. Od tog dana pa sve do 19. srpnja učenici moraju doći u srednje škole koje su upisali s potrebnom dokumentacijom i prijavnicom.

Školarci, tu posebno pripazite, jer će svaka škola na internetskim stranicama i oglasnoj ploči škole odrediti točan datum do kojeg to morate napraviti.

I za maturante ovo je važan tjedan. Nakon odgode mature ove će srijede pisati ispit iz Hrvatskog jezika. Ispit iz latinskog, koji se trebao pisati tada, pisat će se u utorak. Konačni rezultati bit će objavljeni 17. srpnja. 

Nakon papirologije i stresa oko pola milijuna učenika može uživati u ljetu. Školsko zvono za sve, od osnovnih do srednjih škola, ponovno će zazvoniti 4. rujna.

Maturantima i osmašima želimo sretne upise u željene škole i na fakultete.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene