Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuću paketa hrane

Za najugroženije: U vikend akciji prikupljeno osam tona hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi nemaju - ne samo za kredit, već ni za kruh.

U Rijeci je je prikupljeno osam tona hrane, u vikend akciji koja se održala u deset trgovačkih centara. Tisuću paketa s hranom danas je krenulo do socijalno naugroženijih Riječana. Zabrinjavajući je podatak da je potrebitih sve više, posebice jer je riječ o mladim, radno sposobnim i nerijetko, visokoobrazovanim ljudima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

'Hrana će brzo ići jer je stvarno velika potreba, a mi nastavljamo i dalje sa kompanijama koje nam doniraju drugu hranu', rekao je Miroslav Lakoš iz Banke hrane Hrvatske.

'Bijeda, život na rubu pogađa sve, neki jednostavno ne svojom krivnjom možda uz neke prevelike rizike dolaze u situaciju da danas sutra moraju pokucati bilo na vrata Caritasa, bilo na vrata socijalne samoposluge', rekao je Siniša Pucić, koordinator Socijalne samoposluge Rijeka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene