Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za srodnom dušom

Za mladenku potrošio 100 tisuća kuna, prijavio je policiji, a sada želi 'spasiti vezu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Platio joj je popravak zubi, bolničke zahvate... Želio je samo da mu netko pod stare dane 'grije kosti' i za to je platio 100 tisuća kuna. Poslao joj je novac da dođe iz BiH, no ona se više nije javila.

Potraga za 'srodnom dušom' stajala je umirovljenog pomorca s područja Karlobaga gotovo sto tisuća kuna, koliko je tijekom dvije godine platio posrednicima koji su mu ugovorili brak s 36-godišnjom državljankom BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

U čvrstom uvjerenju da će uskoro uploviti u bračnu luku, 66-godišnjak je budućoj mladenki platio popravak zubi, niz bolničkih zahvata, kao i sve ostale zahtjeve koje je tražila dok je navodno boravila kod roditelja u BiH. Kako do ugovorenog braka nije došlo, sve je na koncu prijavio policiji koja je istragom razotkrila ozbiljnu prijevaru.

Utvrđeno je da je 53-godišnja državljanka BIH, koja je sve ugovarala, prevarila 66-godišnjaka zajedno s 26-godišnjakom koji je pak bio u ljubavnoj vezi s 36-godišnjom 'mladenkom' koja se pomorcu predstavljala pod lažnim imenom. Iako su osumnjičeni da su od njega na prijevaru primili gotovo sto tisuća kuna te su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage, 66-godišnjak se jučer pokolebao u svojoj namjeri da izvede stvari na čistac te zavapio kako on zapravo samo želi 'spasiti vezu'.

'Moram spasiti naš odnos. Zaprijetila mi je da će se udati za drugoga, a taj čovjek nije dobar, a i čini mi se da već ima suprugu. Ona nije loša osoba, već su je iskvarili zli ljudi. Uostalom, vidio sam umjetne zube koje je stavila nakon što mi je kazala da je imala tešku prometnu nesreću od koje se dugo oporavljala', ispričao je požalivši što je svoju obećanu dragu na koncu morao prijaviti policiji.

Strašna nesreća: U manje od osam sati od mladenke postala udovica

Pomorac iz Karlobaga godinama je ispunjavao sve financijske prohtjeve svoje nesuđene nevjeste i njezinih pomagača. Tračak sumnje pojavio se tek kada je toj ženi za jedan blagdan poslao novac da dođe. Od tada mu se više nije javljala pa je sve prijavio policiji.

'Sada mi je teško, no nisam imao izbora. Obećala je doći za blagdan, a to nije učinila i mjesecima je nisam vidio. Valjda ću nekako uspjeti sve to spasiti. Nije da imam izbora', kazao je otvoreno u nadi da će uskoro na slobodi ponovno susresti svoju zaručnicu.

Dodaje da je bračni pakt dogovoren u malom turističkom mjestu u okolici Zadra, gdje se 53-godišnjoj poznanici povjerio da traži dobru ženu koja će mu noću 'grijati kosti'.

'Tada su dovedene dvije žene na upoznavanje. Jedna je bila za mene, a druga za mog poznanika iz okolice Zadra. Mi smo odmah štimali, a ovaj drugi susret nije uspio. Naša veza je bila dobra', kazao nam je jučer pomorac iz Karlobaga u razgovoru, nakon što je policija nad 53-godišnjom državljankom BIH, te 26-godišnjakom i 36-godišnjakinjom iz okolice Zadra jučer završila kriminalističko istraživanje.

Kako su se tijekom dvije godine svi služili lažnim imenima, policija je nakon višemjesečne istrage došla do pravog identiteta mlađeg muškarca i žene iz trokuta prijevare i protiv trojke podnijela kaznenu prijava Državnom odvjetništvu.

'Naravno da me sve to povrijedilo, no ipak mislim da nas dvoje kao par zaslužujemo još jednu šansu', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene