Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zabranjeno voće je najslađe

Za izlov prstaca kazne i do 300.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su kazne velike, prstace i dalje možete pronaći bez ikakvih problema.

Ekipa Provjerenog provela je jedan dan s pomorskom policijom PU Istarske koja je prošlog tjedna imala zapljenu od 25 kilograma prstaca. Za takvo djelo predviđena je novčana kazna i do 100 000 kuna. Doktor Massimo Devescovi s Instituta za istraživanje mora iz Rovinja tvrdi kako izlovom prstaca se narušava kompletan ekosustav mora, a nakon što se prstac na nekom području izlovi postoji velika šansa da se na tom mjestu više nikada ne pojavi.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

>> Izvadio gotovo tri kilograma prstaca

U Bosni i Hercegovini izlov prstaca je dopušten, no o načinu kako izlovljavaju i gdje izvoze ekipi Provjerenog nitko nije želio otkriti. U Hrvatskoj je čest slučaj kako u restoranima tvrde da jedemo bosansko hercegovačke prstace, no to apsolutno nema nikakve veze, jer je u Hrvatskoj najstrože zabranjen uvoz, prodaja i konzumacija prstaca. Čak ako uzmete prstac kao suvenir može Vas dočekati kazna od 50 kuna po komadu.

Dušica Radojčić iz Zelene Istre pak kao glavni problem navodi što je ukinuta carinska kontrola, te smatra kako će šverceri od sada nesmetano moći prolaziti granicu bez ikakvog nadzora. Ekipa Provjerenog odlučila je i sama provjeriti kako izgleda jedna od uvala koja slovi kao jedna od najviše devastiranih u Istri.

Poznata je činjenica kako je zabranjeno voće najslađe, a očito je o tome riječ i u ovome slučaju. Jer unatoč odličnim zakonima, rigoroznim kaznama i učestalim inspekcijama do prstaca se zapravo može vrlo lako doći.

Više pogledajte u prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene