Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti urušavanje

Za dlaku izbjegnuta tragedija: Sve zbog stotinjak metara ceste koju grade godinama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odsukan je trajekt koji je jučer predvečer udario u plažu punu kupača u luci Jablanac i još traje istraga o uzrocima i okolnostima havarije.

Točan uzrok ove nesreće znat će se nakon očevida, a jedna plaža u manje od 24 sata postala je nalik gradilištu opasnom po život. Svi u Jablancu već godinama upozoravaju na opasnost od trajekta. Prometnica i nova luka su tu i apsurdno je da nedostaje stotinjak metara ceste.

Pročitajte i ovo Trafostanica u Puli - 4 Nesreća na radu Drama u Puli: Radnika udarila struja na trafostanici, drugi od šoka doživio infarkt Vožnja u pijanom stanju u Slavonskom Brodu Pijana 28-godišnjakinja uzrokovala dvije prometne nesreće u pet minuta

Nadležni za izgradnju imaju Hrvatske ceste, no tek odnedavno, od kada je uočen problem. Mještane najviše boli što se baš uoči ove sezone mogao zauvijek riješiti, a nije. Borba Jablanca i trajekta traje već tridesetak godina.

'Sve te naše zahtjeve redovito su prikazivali kao želju za komoditetom vikendaša što nije istina. Jer mi smo uvijek isticali opasnosti i štete', ističe uznemireni lokalni stanovnik. Na žalost, pokazali su da su bili u pravu. Tako malo mjesto jednostavno ne može podnijeti 350 tisuća vozila i milijun putnika na godinu.

Oštećena plaža sada predstavlja prijetnju od urušavanja, a posebice djeci koja su posebno znatiželjna i približavaju se gdje nije sigurno. U Jablancu vjeruju da je ovo njihovo posljednje ljeto s trajektima. Nadaju se da će se naći novca za 200 metara ceste do pristaništa vrijednog desetke milijuna i da će Jablanac tada odahnuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene